*Nettavisen* Økonomi.

Jakter på penger fra fansen

Foto: Linn Cathrin Olsen (Scanpix)

Fredrikstad får røde tall og planlegger en bred emisjon.

02.03.09 12:15

- Det ble et lite, negativt resultat i fjor. Men slik det ser ut, blir resultatet vi kommer med blant de bedre i eliteserien, sier Fredrikstad-direktør Runar W. Henriksen.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Det konsolliderte regnskapet for østfoldklubben viser en omsetning på 98 millioner i fjor. Kommende sesong budsjetterer Henriksen med vel 103 millioner og et lite overskudd.

- Vi må forbedre resultatet i år, for man skal huske at vi også solgte Tarik i fjor. Vi skal være sparsomme, men ønsler likevel å forsvare sølvet i serien og hevde oss i Europa, kommenterer FFK-direktøren til NA24 Propaganda.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

I forrige uke avsluttet den tradisjonsrike klubben en emisjon i FFK Sport ASA som innbrakte 5,44 millioner. Målet var imidlertid å hente inn 20 millioner

- I disse tider er vi svært fornøyd med å klare å hente inn penger i et veldig vanskelig marked. Og dette er bare fase én, sier Runar W. Henriksen.

Blant annet kommer det nå en bred «folkeemisjon» der supporterne og andre blir invitert til å kjøpe aksjer i laget fra Plankebyen. Klubbdirektøren vil ikke si hvor mye man håper å få inn fra fansen.

- Dette skal opp på generalforsamlingen i slutten av mars.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.