*Nettavisen* Økonomi.

James Spader fikk 88.000 på kroken

Foto: Will Hart (Scanpix)

TV-premierene leverte varene.

28.10.13 15:22

Søndag hadde The Blacklist premiere på norske skjermer på TV3 og Downton Abbey hadde premiere på NRK.

De to internasjonalt anerkjente seriene skal ha hatt gode seertall.

- Dugelig fornøyd med resultatet
Den mye omtalte spenningsserien The Blacklist handler om Raymond "Red" Reddington, en av FBI sine verste fiender. Tross dette overgir han seg frivillig til FBI. Han mener at de ønsker å bli kvitt de samme skurkene. Men Reddington vil kun snakke med en av FBI sine nye rekrutter, Elisabeth Keen.

Første episode av serien som har toppet listene i USA fått 88.000 seere.

- Det tror jeg er sånn cirka som forventet fra TV3. Tror de er dugelig fornøyd med det. Rundt 100.000 er greit levert av TV3, sier Per Christian Strand Teslo, TV- og radioplanlegger i Carat, til Nettavisen NA24.

På det høyeste hadde serien 117.000 seere og på det laveste 62.000 seere. Det var etter pausen midt i programmet at mange seere forsvant.

En av hovedrollene, Reddington, spilles av den ankerkjente skuespilleren James Spader. Han spiller også i Boston Legal, Lincoln, Sex Lies and videotape og The Office.

Flest kvinner
I den britiske dramaserien Downton Abbey blir vi tatt tilbake til 1920 tallet. Vi følger familien Crawley og deres tjenere i den store herskapsvillaen gjennom drama, svik og kjærlighet.

Og det er tydelig at vi liker å tilbake i tid å se på flotte paljettkjoler uten former og guttejenter. På NRK fikk Downton Abbey nemlig 585.000 seere søndag kveld og en markedsandel på 30,4.

- Dette er veldig gode tall. Downton Abbey, sammen med premierer på Dialektriket og Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, løftet NRK1s søndag vesentlig i går, sier Arne Helsingen i NRK til Nettavisen NA24.

Det er flest kvinner som ser på den britiske dramaserien, da det var 385.000 kvinner som så serien i går kveld.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.