Jente (13) kalte spiller «ape»

Nå roses den australske fotballspiller for sin kompromissløse reaksjon.

28.05.13 10:20

HTML EMBED

Fotballspiller handlet raskt da en 13 år gammel jente ropte ut en rasistisk bemerkning til ham under en kamp på fredag kveld, skriver nettutgaven til Daily Mail.

Adam Goodes – som opprinnelig er australsk – ble kalt «ape» av jenta da han løp forbi henne på sidelinjen. Spilleren svarte med å peke henne ut og sørge for at hun ble kastet ut fra kampen i Melbourne.

Sårende

Goodes er stjernespiller for Sydney Swans. Han forteller at resten av kampen ble ødelagt som en følge av bemerkningen. Det er ikke første gang 33-åringen får slike bemerkninger servert.

– Å stå på sidelinjen og høre en 13 år gammel jente omtale deg som «ape» er sårende, sier han til ABC.

Det er kanskje ingen overraskelse at jenta er fan av det andre fotballaget, Collingwood, som tapte.

Dimittert etter to timer

Politiet sier at 13-åringen i etterkant av hendelsen ble avhørt, men fikk gå etter to timer.

– Rasismen fikk et ansikt...og det var en 13 år gammel jente, men det er ikke hennes feil, sier Goodes til Melbourne Herald.

– Det er det som sårer meg så fælt, da jeg snudde meg og fikk se de unge ansiktet. Det er bare trist, fortsetter han.

Ønsker ikke heksejakt

Lørdag morgen kunne Goodes fortelle på sin Twitter-profil at den unge jenta hadde tatt kontakt for å unnskylde sin oppførsel.

– Jeg har fått fantastisk mange tilbakemeldinger. Nå håper jeg at jenta får oppleve den samme støtte som jeg har fått, for hun trenger det, hennes familie trenger de, og menneskene rundt dem trenger det, sier stjernespilleren.

– Dette må ikke bli en heksejakt, fortsetter han.

Australsk fotball, «aussie rules» eller «footy» er en sportsgren som minner om gælisk fotball. Det er en fysisk krevende og en ekstremt hurtig sport. Det er tillatt å takle spillere som har ballen og bruke kroppen til å forhindre andre spillere i å komme til ballen. Det er 18 spillere på hvert lag på banen.

P.S: Meld deg inn i Nettavisen-sportens Facebook-gruppe og få mer sportsstoff

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.