Gå til sidens hovedinnhold

Jentevold herjer på YouTube

Tenåringsjenter banket brutalt opp en 16-årig jente. YouTube får skylda.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den mest sette videoen på YouTube torsdag, viser flere tenåringsjenter som brutalt banker opp en 16 år gamle Victoria Lindsay. Videoen viser ungjenta sammenkrøket i sofaen, der hun forsøker å beskytte hodet sitt mot slagene som kommer. I bakgrunnen hører man ukvemsord fra flere tenåringsjenter.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Se videoen lenger ned i artikkelen.

Episoden fant sted 30. mars i år, da de seks jenter kom sammen i et hus i den amerikanske byen. De skulle konfrontere Lindsay om en nettvideo, hvor hun snakker i ufine ordelag om sine venninner.

Slått bevisstløs
Men det stoppet ikke med en muntlig konfrontasjon. Episoden skal nemlig ha sluttet med at 16-åringens hode ble dunket i baderomsveggen. Lindsay endte opp bevisstløs, men heller ikke det skremte overfallsjentene. Da hun våknet igjen, fortsatte mishandlingen.

Episoden ble altså filmet, og i tiden etter oppgjøret truet jentene Lindsay med å publisere videoen på de store nettstedene MySpace og YouTube. Nå roper både Lindsays foreldre og sheriff i Polk County, Grady Judd, høyt ut om at det burde finnes en lovgivning mot publisering av slike sjokkerende videoer.

- Slike voldsvideoer fører til at våre barn får en feiloppfatning av verden, og ender opp med en oppfatning som tilsier at slik oppførsel er morsomt og i orden, sier offerets far, Patrick Lindsay til WSLS.

- Gir meg ikke
Han går hardt ut mot disse nettstedene.

- Slik jeg ser det, er MySpace som en anti-Kristus for barn. Jeg håper det vil bli en slutt på dette. Jeg vil ikke gi meg med det første, sier han.

Artikkelen fortsetter under videovinduet. NA24 advarer om sterke scener.

HTML EMBED

Datteren sliter fortsatt med mareritt og andre psykiske plager. Ikke engang det fysiske har kommet seg - Lindsay hører og ser fortsatt dårlig, som følge av mishandlingen.

Videoen ble av tenåringsjentene aldri lagt ut på nettstedene, men havnet i stedet hos politiet. Nå er det altså politiet selv som frigjør videoen. Judd forsvarer det med at politiet ønsker å vise foreldre hva barna deres holder på med.

- Det er avgjørende at vi som et samfunn, viser at dette ikke er akseptabelt, sier sheriffen.

Mest sett på YouTube
Nå har Judd opprettet sak mot åtte tenåringer i denne spesifikke saken.

Problematikken Lindsays foreldre og sheriff Judd setter på agendaen, viser seg etter videoens frigivelse å være berettiget, da slike voldsvideoer ser ut til å være svært populære. Torsdag er nemlig en versjon av videoen den mest sette på nettopp YouTube, i 18-tiden med over 700.000 visninger. Denne videoen inneholder også kommentarer fra politiet, samt fra flere mødre.

Moren til en av overfallsjentene sier til og med at offeret selv burde ta sin del av skylden.

En annen versjon av den samme videoen er også på topp fem torsdag ettermiddag.

- Kan ikke forhåndssensurere
YouTube og MySpace deler imidlertid ikke Patrick Lindsays syn på saken. YouTube påpeker overfor The Inquirer at de umiddelbart sletter videoer som blir klaget inn. De presiser at de ikke har noen sjanse til å forhåndssensurere videoer som blir lagt ut på nettet.

MySpace sier de på en annen side har et dedikert team som ser gjennom hver eneste video og hvert eneste bilde før de blir publisert.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere er fastpris enn spot