Gå til sidens hovedinnhold

«Jihad Janes» attentatplaner

Den hvite amerikanske kvinnen skal ha planlagt å drepe den svenske mohammedtegneren.

Colleen LaRose fra Pennsylvania USA, også kjent som Fatima LaRose og «Jihad Jane», ble arrestert av amerikanske myndigheter i oktober 2009.

I tiltalen kommer det frem at hun skal ha støttet terrorister, planlagt å begå drap på en uidentifisert person i et land utenfor USA, for å ha avgitt falsk forklaring og for identitetstyveri.

Svensk tegner
Mannen den 57 år gamle kvinnen skal ha planlagt å drepe skal være den svenske karikaturtegneren Lars Vilks, ifølge CNN.

I mars 2009 fikk LaRose oppholdstillatelse i Sverige og hun skal så ha giftet seg med en mann fra Sør-Asia, som medvirket til drapsplanene, for at han skulle få komme inn i Europa. Senere samme måned skal hun ha fått en direkte ordre fra Sør-Asia om å drepe Vilks, på en måte som ville skremme ikke-muslimer. Hun følgte så den svenske karikaturtegnerens bevegelser på nettet for å gjennomføre ordren.

Brukte nettet
I juni 2008 la kvinnen, under brukernavnet «JihadJane», ut et videoklipp på YouTube, der hun slo fast at hun desperat ønsket å gjøre noe for å hjelpe lidende muslimer. I februar 2009 skal den etnisk hvite kvinnen ha forklart at hennes utseende gjør at hun ikke skiller seg ut i mengden.

Blir kvinnen funnet skyldig risikerer hun å måtte tilbringe resten av livet bak lås og slå, samt en bot på en million dollar.

Stor aksjon
Tirsdag ble det meldt at irsk antiterrorpoliti har arrestert syv personer mistenkt for å ville drepe Vilks. Det skal være snakk om tre kvinner og fire menn, i alderen mellom 20 og 40 år.

Blant annet skal både CIA og FBI ha vært involvert i opprullingen.

Etterforskningen skal ha startet etter at Vilks i begynnelsen av januar mottok en telefonsamtale som ble sporet til Somalia.

Les mer: - Ville drepe Muhammed-tegner

To år etter at danske Muhammed-karikaturer ble publisert, tegnet kunstneren Lars Vilks den islamske profeten Muhammed som en såkalt «rondellhund».

Reklame

Strømsjokk: Så mye billigere har fastpris vært i januar