NA24.no

Jon Andreas Håtun tapte mot Her og Nå i PFU

TAPTE I PFU: Jon Andreas Håtun vant ikke fram i PFU-klagen mot ukebladet Her og Nå. Klagen gjaldt et oppslag om Håtuns sorgprosess ett år etter at kona Anbjørg Sætre Håtun døde.
TAPTE I PFU: Jon Andreas Håtun vant ikke fram i PFU-klagen mot ukebladet Her og Nå. Klagen gjaldt et oppslag om Håtuns sorgprosess ett år etter at kona Anbjørg Sætre Håtun døde. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)
Sist oppdatert:

Pressens Faglige Utvalg (PFU) felte ikke Her og Nå for et oppslag om Anbjørg Sætre Håtuns ektemanns sorgprosess ett år etter at hun døde.

Det var Jon Andreas Håtun selv som klaget inn ukebladet. Tirsdag konkluderte PFU med at saken og forsiden ikke var i strid med Vær varsom-plakaten, skriver Journalisten.

Oppslaget med tittelen «Anbjørgs ektemann: Sorgen går ikke over» var klaget inn for brudd på en rekke punkter, blant annet om å opptre hensynsfullt, særlig overfor mennesker i sorg, om saklighet og omtanke i innhold og presentasjon og om å vise respekt.

Bakgrunnen for oppslaget var at Her og Nå ønsket å intervjue Håtun da han stilte opp på et arrangement i forbindelse med Verdens kreftdag i februar, men ble avvist både før og etter av arrangementet.

På arrangementet ble Håtun intervjuet på en scene, hvor han snakket ut om sorgen. Her og Nå siterte fra intervjuet på scenen, noe de mener de hadde rett til.

Ukebladet viste blant annet til en epost med Kreftforeningens pressesjef som opplyste at det som skjedde på scenen kunne refereres og fotograferes. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere