*Nettavisen* Økonomi.

Journalist tapte anke i voldtektssak

FORSVARER: John Christian Elden er journalistens advokat. Dette bildet er tatt i forbindelse med en annen rettssak. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Voldtok jevnaldrende kvinne, ifølge dom.

Mannen i 20-årene som har jobbet i flere riksdekkende medier, ble i Oslo tingrett dømt til tre år og seks måneders fengsel for å ha voldtatt en jevnaldrende kvinne. I tillegg til fengsel ble han dømt til å betale kvinnen 150.000 kroner i erstatning.

Journalisten anket dommen til Borgarting lagmannsrett. Anken gjaldt bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet. Mannen aksepterte å betale erstatning til kvinnen.

Denne uken kom dommen.

Lagmannsretten lar tingrettens dom bli stående.

– Vi skal vurdere nøye om det finnes noen mulighet til å anke dommen. Med uenighet om skyldspørsmålet blant dommerne hver gang han har vært i retten, er det vanskelig å si at det ikke foreligger rimelig tvil i saken som skulle frifunnet han, sier mannens forsvarer, John Christian Elden til Nettavisen.

Mindretallet i lagmannsretten er enig i at de omstendighetene som er påpekt av flertallet, taler mot journalisten, men mener likevel at det foreligger en viss tvil i saken. I tingretten var rettens fagdommer uenig med de to meddommerne.

– Jeg vil sende dommen til Rettsmedisinsk Kommisjon for en nærmere vurdering, fortsetter Elden.

Da saken var oppe til behandling i tingretten mente mannen at kvinnen hadde gitt en riktig framstilling av hendelsen, men hevdet det hadde skjedd i søvne, og erkjente derfor ikke straffskyld.

Første gang da saken ble behandlet i lagmannsretten ble dommen tilsidesatt. Flertallet av dommerne mente det ikke er ført tilstrekkelig bevis for tiltaltes skyld, og saken ble derfor behandlet på nytt for andre dommere.

Les mer: Skroter voldtektsdom mot journalist

Dommen er ikke rettskraftig.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag