*Nettavisen* Økonomi.

Journalistdrap for lukket rett

Foto: Scanpix

Rettssaken etter drapet på journalisten Anna Politkovskaya blir likevel lukket.

19.11.08 14:54

Rettssaken mot tre menn som står tiltalt for å ha vært involvert i nedskytingen av Politkovskaya for mer enn to år siden, går likevel for lukkede dører.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Det bestemte dommeren i saken onsdag. En tidligere rettsavgjørelse gikk motsatt vei, men nå får altså ikke offentligheten innsyn i saken. Det får advokatene til å reagere.

Årsaken skal ifølge Reuters og MediaGuardian være at jurymedlemmene nektet å gå inn i rettssalen med media til stede.

– Fra vårt ståsted er de redde for å gjøre sine plikter. Jeg er dypt frustrert fordi beslutningen ikke kan ankes, sier advokat Karina Moskalenko.

Advokatene til de tre tiltalte og Politkovskayas familie ønsket alle åpen rett for å sikre rettferdighet i en så politisk ladet sak.

– Det er helt forferdelig at jurymedlemmene ikke engang kom inn i rettssalen, sier Said Arsamirzayev, som er advokaten til en av de tiltalte.

– Vi er blitt behandlet som små barn – de har vist oss godteriet og lovet en rettferdig og åpen rettssak. Nå forstår vi at det blir en lukket høring.

De tre som er tiltalt for delaktighet i drapet er to brødre fra Tsjetsjenia og en tidligere polititopp, Sergei Khadzhikurbanov. Politiet har ikke arrestert noen som er mistenkt for selve drapet, som skjedde utenfor blokkleiligheten til Anna Politkovskaya i Moskva.

De tre avviser at de har noe med drapet å gjøre.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.