NA24.no

Kan bli slutt på Arne Scheie

POPULÆR: De fleste kjenner igjen stemmen til Arne Scheie når han kommenterer sporten på NRK.
POPULÆR: De fleste kjenner igjen stemmen til Arne Scheie når han kommenterer sporten på NRK. Foto: Camilla Flaatten (Side2)
Sist oppdatert:
Davy og Mini kan få monopol på Tippeligaen.

Ifølge Aftenposten vurderer NRK å selge seg ut av fotballavtalen. Statskanalen har i utgangspunktet skrevet under en avtale frem til 2012-sesongen, men nå forsøker NRK å selge rettighetene.

Kontakt med flere aktører
Ifølge Aftenposten skal NRK ha vært i kontakt med flere aktører for å sondere muligheten for å kvitte seg med sin andel av eliteserie-avtalen, som deles av flere medieaktører.

- NRK har et bortfall på cirka 75 millioner kroner i 2011, på grunn av at lisensøkningen bare dekker deler av pris- og lønnsveksten. Vi må snu alle steiner nå, og salg av norsk fotball er ett av mange spørsmål som er oppe, opplyser sportssjef Rune Haug, som opplyser at det er en presset økonomi hos NRK som er årsaken til at man vurderer å gjøre endringer.

Teppebombing av fotball
Det siste året har det vært svært mye fotball på TV, samtidig som produktet norsk fotball har vist svakere takter.

NRK har sendt sin eliteseriekamp lørdag kl. 17.00, mens TV.2 har sendt sin viktigste kamp søndag kl. 20.00.

Kjøper masse fotball
For TV 2 er imidlertid fotballen en veldig viktig rettighet.

Eksperter har tidligere uttalt at årsaken skyldes at kanalen, i motsetning til NRK som får inn milliarder via TV-lisensen, må lære opp seerne sine til å akseptere brukerbetaling.

Der skal fotballen være i en særklasse, noe som gjør at TV 2 har vært vilige til å betale flere hundre millioner kroner, ikke bare for rettighetene til Tippeligaen, men også til engelske Premier League.

Les mer her: TV 2 kjøper Premier League

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere