*Nettavisen* Økonomi.

Kan selv tape på Røkke-hets

Foto: (Scanpix)

Petter Olsens angrep på Kjell Inge Røkke vekker reaksjoner.

22.05.09 15:34

I et kort leserinnlegg i Dagens Næringsliv fredag går arvingen Petter Olsen til et sjeldent hardt angrep på Kjell Inge Røkke. Med dårlig skjulte henvisninger til psykopati og industrimedløpere til Hitlers Tyskland gir Olsen Røkke det glatte lag.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Røkke selv er taus. NA24 Propaganda har snakket med hans pressetalsmann, Rolf Nereng, som sier at Røkke selv ikke har noe behov for å kommentere innlegget fra Olsen.

- Betydelig ytringsfrihet
Men er innlegget over grensen til det injurierende?

- Jeg har ikke finlest innlegget. Men det fremstår som et kort meningsinnlegg der Olsen har redegjort for sine meninger. Når det er aktuelle saker med stor offentlig interesse så er det betydelig ytringsfrihet, sier advokat Kyrre Eggen til NA24 Propaganda.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Han understreker at dette gjelder generelt og at han ikke vil uttale seg om denne saken spesielt.

Klikk på bildet for å forstørre.

Leder i Norsk Presseforbund, Per Edgar Kokkvold, sier til NA24 Propaganda at det skal være en høy terskel i den politiske debatten. Aktørene bør tåle mye.

- I utgangspunktet skal det være høye terskler for denne type ytringer. Men det er uvanlig med så sterke angrep, sier Kokkvold som sier at dette er noe man er mer vant med fra diskusjonsforum langt inne i de digitale rom.

- Slår tilbake
Petter Olsen skriver blant annet: «Egosentrisk, skruppelløs, sterkt manipulerende, sjarmerende og intelligent. Hva kalles slike mennesker?».

Kokkvold tror imidlertid ikke at angrepet vil ha liten innvirkning.

- Når er leserbrev inneholder så sterke karakteristikker så vil det slå tilbake på den som skriver det, sier pressegeneralen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Sjefredaktør Amund Djuve i Dagens Næringsingsliv sier til Nettavisen at han ikke frykter søksmål fra Røkke som følge av at de publiserte innlegget.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.