Kidnappet verdens rikeste

Foto: (Scanpix)

Kidnappet på nett og avkrevd løsepenger.

15.01.09 12:14

Mannen som eier «halve Mexico», Carlos Slim Helú, har vunnet en rettslig kamp mot en mann som krevde løsepenger for Slims navn på nettet, ifølge Associated Press.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Verdens opphavsrettsorganisasjon, WIPO, ett av FNs 16 spesialbyråer, har slått fast at indonesiske Ahmad Rusli ikke kunne opprette nettadressen carlosslimhelu.com for så å kreve 55 millioner dollar for å gi den fra seg.

Rusli skal ha videresendt de som besøkte nettsiden til en pornoside for å tiltrekke seg superrikingens oppmerksomhet. WIPO slår fast at Rusli nå må overgi domenet til Slim, som har navnet sitt som varemerke.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Styrtrik
Carlos Slim Helú som er sønn av en libanesisk emigrant og butikkeier har mildest talt opplevd en gedigen økonomisk opptur. Investeringene blant annet i forsikringsselskaper, hotellkjeder og den gigantiske meksikanske butikkjeden Sandborns har gitt god avkastning.

Carlos Slim Helú er kjent for å kjøpe opp aksjer som har fått juling slik at han senere kan selge dem med profitt. Han er tidligere anslått til å være god for utrolige åtte prosent av Mexicos BNP.

Milliardæren regnes av Forbes som verdens nest rikeste mann med en anslått formue på 60 milliarder dollar.

Det anerkjente spanskrettede finansnettstedet Sentido Comun, som betyr sunn fornuft, meldte for halvannet år siden at Slim hadde passer alle og tronet alene på toppen over verdens rikeste.

Les mer her: Verdens rikeste mann

Selv om disse listene varierer veldig ofte avhengig av hvordan børsutviklingen har vært i de enkelte land er en ting ganske sannsynlig, og det er at Slim kommer til å holde seg i toppen.

Gir bort pengene
For de to som har figurert som verdens rikeste de siste årene, Bill Gates og Warren Buffett, har begge bestemt seg for å gi bort mesteparten av formuene til veldedige formål.

Det ble mange avisspalter da Bill Gates erklærte at han skal donere bort pengene til en stiftelse han startet sammen med kona Melinda. Etter dette besluttet Warren Buffett, som Forbes mener er verdens rikeste, i et intervju å donere bort 85 prosent av sin personlige formue.

Mesteparten av disse milliardene skal gå til Gates-stiftelsen, som gjennom flere prosjekter skal bedre livskvaliteten til verdens trengende. Foruten Gates stiftelse bidrar Buffett også i flere andre fond og stiftelser som er startet av hans avdøde kone, barn og seg selv.

Rikest, nest rikest - hvem teller?
Selv har Slim gitt inntrykk av at disse listene betyr fint lite.

- Jeg vet ikke om jeg er nummer 1, nummer 20 eller nummer 2.000. Det betyr ingenting, var Slims reaksjon den gang.

Les mer her: - Å være rikest betyr ingenting

Men dommen viser at han åpenbart bryr seg om at varemerket ikke misbrukes.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.