NA24.no

Kjekt å ha millioner

(Foto: Scanpix)
Sist oppdatert:
2008 ble slett ikke Det året det var så bratt for Øystein Sunde (62).

Musikeren og moromannen har neppe spilt inn mer enn i fjor. Men det munnrappe gitargeniet har ikke så mye å melde som året før..

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Sundes Spinner Records AS har nemlig levert knalltall for 2008. Omsetningen har ikke vært høyere det siste tiåret, og eierne tar ut 1,2 millioner i utbytte.

- Spinner Records AS har enestyre og ingen ansatte. Styreformannen nekter å la seg kjønnsoperere, spøkte Sunde i årsberetning for 2007.

Som endte med 2,6 millioner i omsetning og et magert overskudd på vel 170.000 kroner. Fjoråret kom på 6,2 millioner i salg og et overskudd etter skatt på vel 1,1 millioner.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Hva som ligger bak suksessen, skrives det intet om. Og det er heller ikke rom for noen spøk i den formelle årsberetning for 2008. Men hovedårsakene er nok albumet Meget i sløyd, som ifølge Sundes hjemmeside har solgt i 32.000 eksemplarer, og suksesshowet Sånn er'e bare.

Showet ble satt opp på Dizzie Showteater høstenm 2006, og er nå på turné landet rundt. Sunde sitter bare på 10 prosent av aksjene i Skarnes-baserte Spinner Records AS, resten eier kona og parets to barn. Kvartetten tar ut 1,2 millioner i utbytte.

Selskapet har også gitt ut album for andre artister, blant andre Finn Kalvik, Ola Bremnes og Hellbillies.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere