NA24.no

Foto: Larsen, Håkon Mosvold (SCANPIX)

Kjell Aamot går av

Sist oppdatert:
Schibsteds toppsjef går så snart selskapet har funnet en erstatter.

Kjell Aamot som tidligere har blitt kåret til landets mektigste medietopp går av som konsernsjef i mediekonsernet Schibsted.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Det varsler selskapet i en børsmelding fredag morgen.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Avgangen skjer senest 1. mars 2010, opplyses det, og styret i konsernet har nå startet prosessen med å finne Aamots etterfølger.

Startet i januar
Aamot får med seg to årslønner i avskjed fra selskapet. I 2007 var årslønnen knappe tre millioner, og den totale verdien på sluttpakken blir dermed omtrent seks millioner kroner.

Det var Aamot selv som tok initiativet overfor Schibsted ASAs styreleder, Ole Jacob Sunde, for å drøfte sin avgang som konsernsjef i Schibsted-konsernet.

- Dette er en prosess som startet i januar og det ble endelig vedtatt på et styremøte torsdag kveld, sier konserndirektør Jan Erik Knarbakk til NA24 Propaganda.

Kjell Aamot fortsetter i sin stilling som konsernsjef inntil Schibsteds styre har funnet en etterfølger og vedkommende kan tiltre, forutsatt at det skjer innen 1. mars neste år.

Etter at en ny konsernsjef har tiltrådt, står Aamot til disposisjon for konsernet inntil han fyller 60 år 7. september 2010.

- Vi regner med å ha plass en arvtager i god tid før det, sier konserndirektør Jan Erik Knarbakk.

Vemodig
Kjell Aamot har vært konsernsjef i Schibsted siden konsernet ble dannet i 1989. Han er en av de topplederne i et norsk børsnotert selskap som har sittet lengst i konsernsjeffunksjonen.

- Jeg tror så godt om alle her på huset synes dette er vemodig at han nå forlater det han har vært med på å skape, sier Knarbakk.

Selskapet har den siste tiden slitt med røde tall. I går ble aksjen omsatt for 41,70 på Oslo Børs.

Schibsted vil overleve
Mediehuset har den siste tiden fått spørsmål om egen overlevelsesevne.

På spørmål fra NA24 Propaganda under helgens journalistkonferanse, Skup, svarte Olav Mugaas, konserndirektør strategi og operasjonell virksomhet i Media Norge følgende;

- Schibsted vil bestå. Man har tidligere vist at man klarer å håndtere slike situasjoner. Konsernet er fortsatt en av de mediehusene hvor det fortsatt renner penger inn, ikke bare penger ut. I en rekke av mastodontene man ser i USA og Europa kan man fort få inntrykk av at det ikke akkurat er slik. Inntektene stopper.

- Vi kommer til å overleve, men vi gjør det ikke uten at vi må gjøre forandringer.

Aamot led nederlag i styret da han ønsket å reversere Media Norge-prosessen. Da var det hans nestkommanderendes syn, Birger Magnus, som vant frem.

Les også: - Vi kommer til å overleve

Schibsted har innkalt til pressekonferanse fredag formiddag i forbindelse med avgangen.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere