*Nettavisen* Økonomi.

Kjendiser risikerer skattesmell

Vinni fikk nytt kjøkken i TV2 programmet «Heder og hammer». Nå kan han få skattesmell. F.V: Vinni, Katarina Flatland, Tshawe Baqwa Foto: TV2

- TV2 programmet «Heder og hammer» er skattepliktig, mener Skattedirektoratet.

Det er VG som i dag avslører at kjendisene som var med i «Heder og hammer» risikerer å måtte betale ekstraskatt etter å ha fått gratis boligoppussing av TV 2.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

Om ikke kjendisene fører opp oppussingen på ligningen til neste år kan «Heder og hammer»-deltagerne risikere skattesmell.

- Hvis det er avtalt at kjendisen skal utføre et oppdrag, for eksempel å stille opp på et intervju, mot at de får en motytelse av økonomisk verdi, for eksempel at de får varer eller får sin bolig pusset opp, så er dette skattepliktig inntekt, sier Sigmund Wiker i rettsavdelingen i Skattedirektoratet til VG.

Ifølge avisen skal hverken TV 2 eller produksjonsselskapet Mediacircus informert kjendisene om at oppussingen trolig var skattepliktig.

- Vi mener «Heder og Hammer» ikke faller inn under dette. Det har ikke vært noen avtale at oppussingen skulle være en motytelse mot å stille opp på intervju. Vi anser ikke oppussingen for å være et vederlag for deltagelse, skriver administrerende direktør i Mediacircus, Eldar Nakken i en e-post til avisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

HEDRET: Ullevålseter er ikke kjent med hvor kostbar oppussingen ble til slutt ifølge VG. Foto: TV2

Motorsykkelkjører Pål Anders Ullevålseter sier til avisen at de burde ha orientert han om dette

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.