NA24.no

Kjøll slipper regningen

(Geelmuyden Kiese)
Sist oppdatert:
– Det er en fryd å få delta i det norske spleiselaget, sier Geelmuyden.

Geelmuyden.Kiese (GK) har fakturert statens tidligere representant i Aker Holding, Berit Kjøll, for 754.322,50 kroner, inklusiv merverdiavgift, for perioden 6. april til 21. mai.

Torsdag - 121 dager etter forfall - ble det klart at Nærings- og Handelsdepartementet (NHD) akter å betale 375.000 kroner av Norges mest omtalte faktura.

- Vi krangler aldri...
Gründer Hans Geelmuyden setter fredag sluttstrek for Kjøll-føljetongen med følgende uttalelse:

– Vi krangler aldri med kunder om fakturaer. Jeg har hatt gleden av å samarbeide med Berit Kjøll i mange år, og en liten regning skal ikke få ødelegge vårt gode forhold. Derfor kommer vi ikke til å forfølge denne saken, sier styreleder Geelmuyden i en pressemelding.

Geelmuyden legger til at:

- Det viktigste for oss er at Kjøll er svært fornøyd med bistanden fra Geelmuyden. Kiese. Vi avskriver med lett hjerte restbeløpet på 300 000 kroner, og håper NHD finner noe hyggelig å bruke pengene våre på. Det er en fryd å få delta i det norske spleiselaget.

«Vanskelig situasjon»
Tidligere i morges ville ikke Geelmuyden.Kieses daglige leder hos GK, Stein Jacob Frisch, si noe om hvordan de ville forholde seg til restbeløpet.

- Er det aktuelt for GK å gi rabatt på fakturaen?

- Dette er foreløpig en sak mellom Berit Kjøll og departementet, sa Frisch til Nettavisen fredag morgen.

Han la til at NHD «har satt henne i en vanskelig situasjon».

Kjøll har gjennom sine selskaper lang fartstid hos PR-byrået:

- Berit Kjøll har ikke vært kunde av Geelmuyden.Kiese som privatperson. Vi har hatt og har kundeforhold til selskaper og organisasjoner hvor Berit Kjøll har hatt ledende stillinger, og har derfor samarbeidet med henne i mange år. Første gang var da hun var ansatt i Tusenfryd på nittitallet. Etter dette har vi samarbeidet blant annet da hun var i Flytoget og i Telenor, forklarer Frisch..

Overrasket
Nettavisen avventer tilbakemelding fra Kjøll, etter at saken nå har tatt en ny vending.

Kjøll stilte seg torsdag uforstående til at NHD ikke ville plukke opp hele regningen

- Jeg konstaterer at NHD nå har tatt en beslutning. For meg har det hele tiden vært forutsetningen at bistanden fra Geelmuyden. Kiese (GK) i Aker saken skulle dekkes av Staten da det var Statens interesser jeg ivaretok.(...) Derfor er jeg overrasket over at departementet mener jeg selv skal betale halvparten av en regning der jeg har representert statens, ikke egne interesser, uttalte Kjøll i en pressemelding torsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere