NA24.no

Kjøper siste rest av TV 2

Alf Hildrum tvangsinnløser de siste småaksjonærene i TV 2

Med samme pris som Schibsted fikk for sine aksjer i TV 2, skal småaksjonærene i TV 2 tvangsinnløses.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge et brev til minoritetsaksjonærene vil de to TV 2-eierne Egmont og A-pressen betale 1325,30 kroner per aksje. Til sammen er det snakk om 834 aksjer som i all hovedsak er eid av ansatte i TV 2.

Brevet, som er signert av A-pressens konserndirektør Jon Espen Lohne, er datert 28. mars og kommer fra selskapet AE-TV Holding som eier aksjene i TV 2.

Styret i AE-TV mener at prisen på aksjene ikke skal reguleres til tross for at TV 2 klarte å få til et godt 2006, lansering av to nye tv-kanaler og kjøp av resten av Kanal 24.

- Jeg har merket meg at de har åpnet for rettslig vurdering for dette spørsmålet. Og det er tvangsinnløser som skal bære de rettslig kostnadene. Jeg har merket meg muligheten, men kommer ikke til å kaste meg utpå med en aksje i porteføljen. Men jeg synes de godt kunne lagt på 10 prosent, tidligere TV 2-journalist Olav Njaastad til NA24 Propaganda

Njaastad husker ikke hvor mye han i sin tid ga for aksjen, men mener at det må ha vært et sted mellom 200 og 300 kroner. Nå er en epoke over.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

- Det er hyggelig i en hver sammenheng å være den siste mohikaner, men med en blandet følelse å stå på randen av utrydding. Jeg hadde uansett tenkt å innløse denne aksjen ganske raskt. Når jeg har sluttet som journalist i selskapet bør jeg ikke eie aksjen som journalist. Men de kom meg i forkjøpet gitt, sier Njaastad.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere