Klar med en TV-revolusjon

Frankrikes kulturminister Frederic Mitterrand (t.v.) snakker med Yves Guillemot fra spillprodusenten Ubisoft, under en visning av klipp fra Jamers Camerons nye 3D-film, Avatar.

Frankrikes kulturminister Frederic Mitterrand (t.v.) snakker med Yves Guillemot fra spillprodusenten Ubisoft, under en visning av klipp fra Jamers Camerons nye 3D-film, Avatar. Foto: (Scanpix)

Fotballkampen blir enda bedre fra godstolen.

30.01.10 13:39

Det er TV-revolusjon som er på vei når TV-kjempene, Sky, ESPN og Discovery lanserer sine 3D TV-kanaler. Dette gir fotballtittere og andre tittere en enda tettere følelse til kampen, uten at de trenger å forlate godstolen.

Det er ventet at den nye teknologien vil revolusjonere sportsararrangementer allerede i år.

Kamper i 3D
Sky og Disney-eide ESPN vil begge lanserer 3D-nettverk i de kommende månedene. Sistnevnte vil sende minimum 85 sportsarrangementer i år. Dette inkluderer 25 kamper fra verdensmesterskapet i fotball i Sør-Afrika.

Hos Sky vil ballen starte å rulle denne søndagen, når den engelske Premier League-kampen mellom Arsenal og Manchester United sendes i 3D til utvalgte barer i Storbritannia og Irland.

Dette vil være det første 3D TV-sportsarrangementet som noen sinne har blitt sendt til ut til folk, opplyser eierselskapet News International i en melding, ifølge Reuters.Sky 3D vil bli lansert i april, og vil senere bli tilgjengelig for alle Skys HD-kunder. På listen over programmer er ikke bare sport, men også dokumentarer og filmer.

Det store 3D-året
- 2010 er året for 3D TV, skriver Skys Gerry O'Sullivan i en melding, og legger til at 3D-teknologien har blitt en suksess på kino, noe som gir tro på at det også vil slå inn hos TV-titterne.

ESPN vil lansere sitt 3D-nettverk i juni, og starter med åpningskampen i Sør-Afrika mellom Sør-Afrika og Mexico.

Hos Discovery Communications har man slått seg sammen med Sony og IMAX Corp for å lansere en 3D-kanal i USA i starten av 2011. Programmene vil være om historie, verdensrommet, eventyrshow og barneprogram.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.