NA24.no

Klar med en TV-revolusjon

Frankrikes kulturminister Frederic Mitterrand (t.v.) snakker med Yves Guillemot fra spillprodusenten Ubisoft, under en visning av klipp fra Jamers Camerons nye 3D-film, Avatar.
Frankrikes kulturminister Frederic Mitterrand (t.v.) snakker med Yves Guillemot fra spillprodusenten Ubisoft, under en visning av klipp fra Jamers Camerons nye 3D-film, Avatar. (Scanpix)
Sist oppdatert:
Fotballkampen blir enda bedre fra godstolen.

Det er TV-revolusjon som er på vei når TV-kjempene, Sky, ESPN og Discovery lanserer sine 3D TV-kanaler. Dette gir fotballtittere og andre tittere en enda tettere følelse til kampen, uten at de trenger å forlate godstolen.

Det er ventet at den nye teknologien vil revolusjonere sportsararrangementer allerede i år.

Kamper i 3D
Sky og Disney-eide ESPN vil begge lanserer 3D-nettverk i de kommende månedene. Sistnevnte vil sende minimum 85 sportsarrangementer i år. Dette inkluderer 25 kamper fra verdensmesterskapet i fotball i Sør-Afrika.

Hos Sky vil ballen starte å rulle denne søndagen, når den engelske Premier League-kampen mellom Arsenal og Manchester United sendes i 3D til utvalgte barer i Storbritannia og Irland.

Dette vil være det første 3D TV-sportsarrangementet som noen sinne har blitt sendt til ut til folk, opplyser eierselskapet News International i en melding, ifølge Reuters.Sky 3D vil bli lansert i april, og vil senere bli tilgjengelig for alle Skys HD-kunder. På listen over programmer er ikke bare sport, men også dokumentarer og filmer.

Det store 3D-året
- 2010 er året for 3D TV, skriver Skys Gerry O'Sullivan i en melding, og legger til at 3D-teknologien har blitt en suksess på kino, noe som gir tro på at det også vil slå inn hos TV-titterne.

ESPN vil lansere sitt 3D-nettverk i juni, og starter med åpningskampen i Sør-Afrika mellom Sør-Afrika og Mexico.

Hos Discovery Communications har man slått seg sammen med Sony og IMAX Corp for å lansere en 3D-kanal i USA i starten av 2011. Programmene vil være om historie, verdensrommet, eventyrshow og barneprogram.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere