*Nettavisen* Økonomi.

Klare med nytt humorprogram

Helén Vikstvedt og Solveig Kloppen med nytt humorprogram på TV2. Foto: TV 2

Solveig Kloppen og Helen Vikstvedt med nytt program på TV2.

Solveig Kloppen og Helen Vikstvedt er kjente for å ha hjulpet oss med stort og smått i Hjelpekorpset. Nå skal de lage tv-show der de skal finne ut hva som er morsomt.

- Det eneste vi hjelper folk med denne gangen er at vi tilbyr dem en scene. I "Er dette morsomt?" får de som vil vise sitt partytriks eller glansnummer for et større publikum. Synes ikke publikum det er morsomt kaster de tomater på deltakerne, forteller Solveig Kloppen i en melding.

Les også:Slik blir din TV-høst

Pubikum fra 1700-tallet- Å kaste egg og tomater er jo en gammel teater-tradisjon. Er deltakerne morsomme blir det jubel og applaus. Er det ikke det, blir kastet tomater på dem slik som de gjorde på på teatrene på 1700-tallet i Frankrike, forklarer Kloppen.

- Det er ment som en ekstra piff i programmet og det skal være gøy for de som blir kastet på også. Du skal jo ha baller for å få kastet massevis av tomater på deg, så du som melder deg på må jo ha selvironi og ha lyst til å tulle på scenen, også hvis publikum ikke elsker humor-innslaget ditt.

Kjendisdommmere
Denne gang har Kloppen og Vikstvedt litt forskjellige ansvarsoppgaver, forklarer Solveig Kloppen.

- Jeg er programleder og Helen er guru. Hun skal mene og synse og analysere som en løs kanon på dekk. Tilbakemeldingene hennes vil jo selvsagt være helt subjektive og ikke til å stole på. Helen kan jo ha en altfor god dag, miste gangsynet og hylle alle de dårligste innslagene.

Vikstvedt selv mener hun er utstyrt med god intuisjon.

- Jeg bare sier det jeg mener og tenker der og da. Men jeg skal ha med meg hjelp. Hver gang skal jeg ha med en gjest. Det skal være en person fra kjendisverden som representerer et utvalg av det norske folk, slike som de eldre, idrettsverden, homofile,mener hun.

Imitasjon og klovnerier- Helen selv er mest glad i crazy-banana-humor, ting som er absurd. Jeg er ikke så glad i vitsemakeri. Men jeg elsker gamle damer som stepper. Helst nakne, sier Solveig Kloppen i meldingen.

Nesten hver dag
Med unntak av torsdag, sendes "Er dette morsomt?" kl. 20.00 hver ukedag denne uken og neste uke.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.