NA24.no

Kleskjede fikk pris

Vibeke Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke.
Vibeke Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke. Foto: Virke.
Cubus og Varner-Gruppen stakk av med Handelsprisen 2011.

Cubus og Varner-Gruppen ble i går kåret til vinner av Handelsprisen 2011. I konkurranse med 370 kjeder i 40 bransjer innen norsk varehandel ble Varner-Gruppen tildelt prisen under Handelskonferansen 2011.

- Vinneren av Handelsprisen 2011 er en handelskjede som imponerer stort. I et krevende marked i etterdønningene av finanskrisen har de fortsatt å vokse godt over bransjesnittet i Norge, og gjennomført en betydelig ekspansjon i utlandet. Kjeden har utviklet en svært sterk posisjon og merkevare, ikke minst blant yngre kunder, de siste årene, sa statssekretær Halvard Ingebrigsten fra Nærings- og handelsdepartementet da han offentliggjorde vinneren.

Cubus har siden 2008 forbedret sin driftsmargin fra 13 % opp til dagens nivå på rett i underkant av 17 %. Vinneren er del av en familiebedrift som har skapt tusenvis av arbeidsplasser innen norsk detaljhandel siden 1962. I dag er Cubus også en eksportsuksess med 1100 butikker i utlandet.

- De tre brødrene som driver virksomheten setter seg store og hårete mål, og sier de ikke gir seg før de er «best i verden». Når vi ser hvem de konkurrerer med internasjonalt får jeg respekt for det målet! Vi trenger entreprenører som satser internasjonalt og har klare vekstambisjoner, sier Vibeke Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke i en melding.

Handelsprisen deles ut av Hovedorganisasjonen Virke, GS1, Hartmark Consulting og Visma. Vinnerbedriften skal vise til vekst og driftsmarginer over bransjesnittet, skal ha vært operativ i mer enn tre år og skal ha årsomsetning på minst 100 millioner kroner, I tillegg skal virksomheten ha godt omdømme og kunne være et forbilde for andre handelsvirksomheter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere