NA24.no

Klinker til mot Aamot

Sist oppdatert:
- Vi blør for Schibsteds feilinvesteringer. Det er et selskap i krise, sier konserntillitsvalgt i Media Norge.

- Vi blør for de feilinvesteringene Schibsted har gjort i Spania og Sør-Europa. Jeg registrerer mye frustrasjon blant våre medlemmer på at vi må være med å betale for feilinvesteringene som Schibsted har gjort, sier Rune Valderhaug, konserntillitsvalgt i Media Norge, til NA24.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fredag kom meldingen om at Schibsteds konsernsjef gjennom 20 år varsler sin avgang. I den forbindelse sparer ikke Valderhaug et gram krutt i sin sviende kritikk av Schibsted-toppen.

- Har svekket sin stilling
- Jeg synes ikke Kjell Aamots avgang kommer som noen bombe. Det er mye som tyder på at Aamot har svekket sin stilling innad i Schibsted. Dette både på grunn av de svake resultatene, og feilinvesteringene som Schibsted åpenbart har gjort i Spania og Sør-Europa, sier Valderhaug.

Valderhaug trekker fram Aamots uttalelser om hans manglende tro på papiravisenes inntjening framover.

- I sum har dette svekket Aamots posisjon, og dette er derfor et naturlig tidspunkt å jakte på en ny etterfølger, mener Valderhaug

Valderhaug går svært mye lenger i sin kritikk av Aamot enn klubblederne i VG og Aftenposten.

Les mer: Ansatte: - Riktig å gå.

Valderhaug er likevel tillitsvalgt for alle journalister i Aftenposten, samt Bergens Tidende, Stavanger Aftenblad og Fædrelandsvennen gjennom Media Norge-konstellasjonen.

- Åpenbare feilinvesteringer
Fagforeningsnestoren mener at Schibsted står foran enorme restruktureringer og at det er naturlig at dette arbeidet ledes av en ny konsernsjef.

- Jeg er ikke overrasket over at Aamot går. I mitt stille sinn har jeg trodd at dette ville skje i løpet av dette året. Jeg synes Aamot trekker helt naturlig konsekvenser av det som er situasjonen i Schibsted, mener Valderhaug.

- Du er rimelig krass i din kritikk her?

- Ja. Men jeg synes det er naturlig at han tar ansvar og markerer det. Det er helt åpenbart at her er det ikke bare finanskrisen som rammer Schibsted. Her har det helt åpenbart vært svære feilinvesteringer i Spania og Sør-Europa som har gitt kjempetap. Å skylde på finanskrisen er altfor enkelt, sier Valderhaug i en rolig og avbalansert tone.

- Ikke en elendig eier
Men Valderhaug gir seg ikke med dette, og skyter med enda grovere skyts mot Aamot.

- Vil du si at Schibsted er en dårlig eier for Media Norge-avisene?

- I regionavisene har det vært en oppfatning om at Schibsted har vært en god og trygg eier. Men det er klart at når hele selskapet skjelver, er det en usikkerhet som sprer seg som ringer i vannet. Jeg ikke vil gå så langt å si at Schibsted fremstår som en elendig eier. Men det er et selskap i krise, og det ser vi nå skaper usikkerhet og uro nedover i rekkene, fastslår Valderhaug.

- Det er klart at når store regionaviser som har vært regnet som trygge arbeidsplasser og lønnsomme bastioner som havner i det uføret de har havnet i, så forklares noe av dette med det som har rammet Schibsted selv om det er annonsesvikten som er hovedforklaringen, mener Valderhaug.

Peker på Birger Magnus
Valderhaug mener at Birger Magnus kan være en god kandidat til å overta etter Aamot, men han trekker også fram muligheten for å hente friskt blod inn i Schibsted.

- Jeg synes at man godt kan se seg om i Norge eller Sverige. Men det er viktig at man får inn en ny sjef som står godt plantet i den nordiske medievirkeligheten, sier Valderhaug, som også er glad for Schibsteds beslutning om å ikke betale ut utbytte for 2008.

- Nå håper vi at også styrene i Media Norge-avisene følger opp denne beslutningen, sier Valderhaug.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere