Klinte til og banket alle

Foto: (Scanpix)

Den desidert største suksessen i 2008.

15.01.09 09:01

Av de 30 mest sette tv-programmene i Norge i fjor var 22 Nytt på Nytt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Av programserier var dermed programlederne Jon Almaas, Knut Nærum og Linn Skåber de tre mest sette i gjennomsnitt i fjor. Nytt på Nytt var eneste programserie med flere enn én million seere i snitt, med gjennomsnittstall på 1.198.000 seere.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

NRK-dominans
Av de 30 mest sette enkeltprogrammene hadde NRK1 28 av de 30 mest sette. Det enkeltprogrammet flest fikk med seg i fjor var Grand Prix-finalen som hadde 1.553.000 seere og en markedsandel på solide 82 prosent.

Nest mest sett var den tradisjonsrike lille julaftensendingen Kvelden før kvelden som i fjor hadde 1.460.000 seere.

Deretter følger fire programmer av Nytt på Nytt før TV 2 er representert på sjuendeplass med finalen fra kvinnenes håndball-EM mellom Norge og Spania. Finalen fikk 1.277.000 seere.

TV 2 har også tjueåttende plassen med finalen fra sommerens fotball-EM. Resten er NRK1-programmer. Foruten de nevnte programmene og Nytt på Nytt kom også Idrettsgallaen, Den store reisen og Den store klassefesten på listen over de 30 mest sette enkeltprogrammene i fjor.

Les også: Fyttikatta for en millionfest

Duopol på toppen
Selv om nisjekanalene det siste året har økt oppslutningen det siste året er det ikke noen tvil om hvilke tv-kanaler som representerer de store publikumsdragerne. Av de 29 mest sette programseriene er bare NRK1 og TV 2 representert. NRK1 legger beslag på de fem første plassene med Himmelblå, Den store klassefesten, Borettslaget og Den store reisen på plassene bak Nytt på Nytt.

TV 2 tar sjetteplassen med Jakten på kjærligheten som hadde 925.000 seere i snitt. TV 2 har også to serier av Skal vi danse og Norske talenter med på listen. Senkveld, Farmen, Anna Pihl og Grey anatomy gjør at TV 2 har ni av de 29 mest sette programseriene i 2008.

Hverken NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen eller tv-sjef Arne Helsingen var tilgjengelig for kommentar i går.

Les også: Fra støvsugerselger til millionær

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.