NA24.no

Klinte til og banket alle

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Den desidert største suksessen i 2008.

Av de 30 mest sette tv-programmene i Norge i fjor var 22 Nytt på Nytt.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Av programserier var dermed programlederne Jon Almaas, Knut Nærum og Linn Skåber de tre mest sette i gjennomsnitt i fjor. Nytt på Nytt var eneste programserie med flere enn én million seere i snitt, med gjennomsnittstall på 1.198.000 seere.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

NRK-dominans
Av de 30 mest sette enkeltprogrammene hadde NRK1 28 av de 30 mest sette. Det enkeltprogrammet flest fikk med seg i fjor var Grand Prix-finalen som hadde 1.553.000 seere og en markedsandel på solide 82 prosent.

Nest mest sett var den tradisjonsrike lille julaftensendingen Kvelden før kvelden som i fjor hadde 1.460.000 seere.

Deretter følger fire programmer av Nytt på Nytt før TV 2 er representert på sjuendeplass med finalen fra kvinnenes håndball-EM mellom Norge og Spania. Finalen fikk 1.277.000 seere.

TV 2 har også tjueåttende plassen med finalen fra sommerens fotball-EM. Resten er NRK1-programmer. Foruten de nevnte programmene og Nytt på Nytt kom også Idrettsgallaen, Den store reisen og Den store klassefesten på listen over de 30 mest sette enkeltprogrammene i fjor.

Les også: Fyttikatta for en millionfest

Duopol på toppen
Selv om nisjekanalene det siste året har økt oppslutningen det siste året er det ikke noen tvil om hvilke tv-kanaler som representerer de store publikumsdragerne. Av de 29 mest sette programseriene er bare NRK1 og TV 2 representert. NRK1 legger beslag på de fem første plassene med Himmelblå, Den store klassefesten, Borettslaget og Den store reisen på plassene bak Nytt på Nytt.

TV 2 tar sjetteplassen med Jakten på kjærligheten som hadde 925.000 seere i snitt. TV 2 har også to serier av Skal vi danse og Norske talenter med på listen. Senkveld, Farmen, Anna Pihl og Grey anatomy gjør at TV 2 har ni av de 29 mest sette programseriene i 2008.

Hverken NRKs underholdningssjef Charlo Halvorsen eller tv-sjef Arne Helsingen var tilgjengelig for kommentar i går.

Les også: Fra støvsugerselger til millionær

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere