NA24.no

Foto: Richie Buxo / Splash News (Richie Buxo / Splash News)

Kollega tatt for sexutpressing

Sist oppdatert:
Har pågrepet en CBS-ansatt for utpressing mot Letterman.

(SIDE2): Rovert J. Halderman er utpekt av kilder rundt etterforskningen som personen som sto bak utpressingsforsøket av talkshowverten David Letterman (62), melder AP.

Halderman skal ha krevd to millioner dollar for å holde kjeft om Lettermans seksuelle forhold til flere av sine kvinnelige kollegaer.

Letterman selv sier han fant opplevelsen skremmende.

- Det har vært en bisarr opplevelse, jeg følte at jeg måtte beskytte disse personene (de kvinelige kollegaene, red.anm.), jeg måtte beskytte familien min, jeg måtte beskytte meg selv. Forsøke å beskytte jobben min.

Les også: Letterman i sexklemme

Halderman er produsent for kriminalprogrammet «48 Hours», som går på samme TV-kanal som Lettermans populære show. Halderman og 48-staben var i 2008 nominert til Emmy.

Identiteten til den arresterte er ikke offisielt bekreftet, og det har heller ikke lykkes Ap å komme i kontakt med Halderman.

Fortalte på TV
Det var under torsdagens utgave av «The Late Show» Letterman selv fortalte om den ubehagelige opplevelsen.

Se Letterman fortelle om det her.

Det hele begynte for tre uker siden, da Letterman fant en pakke i bilen sin. Denne inneholdt bevismateriale og et utpressingsbrev, fortalte han under showet - som i gårsdagens program også fortalte om sine forhold til kollegaer på TV-programmet.

I brevet skal det ha stått:

«Jeg vet du gjør fryktelige, fryktelige ting, og jeg kan bevise det.»

Til politiet
I stedet for å gi etter for kravet om penger, gikk Letterman til myndighetene, som startet etterforskning. En falsk sjekk ble så sendt til utpresseren, som ble arrestert rundt lunsj torsdag, ifølge programlederen.

- I dag tidlig gjorde jeg noe jeg aldri før har gjort i mitt liv. Jeg måtte dra ned til sentrum og vitne for en storjury, sa Letterman, og sa han i vitneprovet hadde innrømmet seksuelle forhold til kolleger.

Kjæreste
Letterman giftet seg med kjæreste Regina Lasko i mars i år, og de to har vært kjærester siden 1986. I 2005 ble en mann dømt til ti års fengsel for å ha planlagt å kidnappe parets lille sønn Harry.

David Letterman har vært stor TV-stjerne i USA siden tidlig på 1980-tallet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere