*Nettavisen* Økonomi.

Komiker i krig med Murdoch-konsernet

PÅ FØRSTESIDEN: Russell Brand viser fram førstesiden av The Sun der han blir stempler som en hykler og ikke morsom.

Les hvorfor The Sun bruker førstesiden til å fortelle at komiker Russell Brand ikke er morsom.

06.12.14 19:53

The Sun, som er eid av Rupert Murdoch, har brukt to førstesider på å fortelle britene at komiker Russell Brand er en hykler som ikke er morsom.

Brand er en kjent Stand Up komiker som også har underholdt i Oslo. I den forbindelse ble han intervjuet av Side3 blant annet om sine mange seksuelle opplevelser.

Les egen sak: Dette spørsmålet tålte ikke superkomikeren

Onsdag hevdet The Sun at Brand selv driver skattesnusk i forbindelse med betaling av husleien. Brand har lovet å saksøke The Sun for denne artikkelen.

Fredag var The Sun tilbake med en meningsmåling som sier at 68 prosent av britene mener han er en hykler, og at 64 prosent av britene mener han ikke er morsom.

Anklager Murdoch
Årsaken til denne uviljen mot komiker Brand, er at Brand har gått til krig mot mediemogul Rupert Murdoch. Brand mener at Murdoch lurer unna skattepenger i utenlandske selskaper.

- De vet at hvis de angriper meg, så blir ikke de store sakene diskutert. Saken er at store selskaper unngåt skatt mens vanlige mennesker blir skattet ihjel. «The Sun» sier at det er folkets avis. Det er den ikke, sier Brand i sitt online-program «The Trews».

Skatte-anklager
Brand mener at Rupert Murdochs selskap News Corporation og andre multinasjonale selskaper har brukt store penger på lobbyister som har påvirket politikerne til å vedta skatteregler som gjør det mulig for dem å lure unna penger.

Du kan se videoen der Brand forteller alt dette under:

HTML EMBED
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.