NA24.no

Kommunen kuppet på Facebook

Sist oppdatert:
Tvedestrand kommune er på Facebook. Det eneste problemet er at de ikke har noe som helst med siden å gjøre.

(Tvedestrandsposten): - Vi ante ingenting om dette, sier ansvarlig for nettsidene til Tvedestrand kommune, Anne Grete Aaby Hansen til Tvedestrandsposten.

Hun var ikke klar over siden før Tvedestrandsposten gjorde henne oppmerksom på den.

- Det som ligger her er forsåvidt ufarlig. Det er klippet og limt fra nettsidene jeg har ansvar for. Men det blir feil uansett, sier Aaby Hansen.

Klar over regelbrudd
Mannen bak nettsiden er Torbjørn Seierstad. Han sier han er fullt klar over at dette ikke er i tråd med reglene for oppførsel på nettet og Facebok, men valgte å gjøre det likevel.

- Jeg håpet dette kunne være et puff til kommuen for å gjøre noe selv, og det virker det som de nå har fått, sier Seierstad.

Han bor i Tvedestrand og jobber blant annet som utvikler av programmer for mobiltelefoner .

- Kommunen har tatt en avgjørelse at vi ikke skal på Facebook før vi har tid og ressurser nok til å gjøre det ordentlig og å kunne oppdatere sidene jevnlig. Derfor blir dette litt spesielt, sier Aaby Hansen.

Hun er enig i at det er helt umulig å se at dette ikke er en side som er administrert av Tvedestrand kommune.

Straffbart
- Jeg ville defenitivt trodd at dette var den offisielle facebooksiden til Tvedestrand kommue, sier Ingeborg Voland i Isobar, det eneste firmaet i Norge som er regnet som partner til Facebook.

- Siden bruker kommunevåpenet og andre tegn som gjør at det er som å møte kommunen. Da er det åpenbart at dette blir feil. Det er jo heller ikke sånn at hvem som helst bare kan bestemme seg for å bruke et kommunevåpen. Bruken av de er strengt regulert, sier Voland.

- Det er til og med straffbart og stjele identitet på denne måten, slår hun fast.

- Det står ikke noe galt her. Men det hadde kanskje vært greit om vi hadde ant at vi var på nett, sier Aaby Hansen til Tvedestrandsposten.

- I prinsippet er dette et grovt overtramp. Det er det ingen tvil om, sier Voland.

- Dette er ikke noe jeg tjener penger på. Derfor ser jeg det ikke som så alvorlig, sier Seierstad.

- Det er mulig vi kommer oss på Facebook på sikt. Men dette ante vi altså ingenting om, sier Aaby Hansen.

- Kommunen skal mer enn gjerne få overta denne siden. Det har jeg vært i en dialog med dem om, sier Seierstad.

Alvorlig
- Om Tvedestrand kommune ønsker det, kan få hjelp av Datatilsynet til å få siden slettet, sier Ove Skåra, informasjonssjef i Datatilsynet.

- Problemet her er jo at om noen tar kontakt via denne siden vil de selvfølgelig tror det er Tvedestrand Kommune de kommuniserer med.

- Såvidt jeg skjønner er ikke dette gjort av vond vilje. Men falske profiler og identitetstyvereier tar vi på alvor. Det er mange falske profiler på nettet. Det er et problem for de som blir utsatt for et.

- Men også for brukerne av nettet. Det er jo best å kunne stole at både privatpersoner, organiasjoner og lag er de de utgir seg for å være, sier han.

Denne saken er levert av Tvedestrandsposten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere