Konsertsmell for Aftenposten

Aftenposten er dømt til å betale 390.000 kroner til konsertarrangøren Crossover.

22.01.08 16:07

Konsertarrangøren krevde å få betalt for 1000 billetter etter at Aftenposten ikke klarte å selge mer enn 114 billetter gjennom sitt fordelsprogram.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Motstridende oppfatninger
Uenigheten om innholdet i avtalen mellom de to partene gjorde at Crossover valgte å gå til retten med saken.

I utkastet til avtalen sto det følgende:

- Aftenposten får 1000 billetter til salg til sine abonnenter gjennom fordelsprogrammet A-kortet til en rabatt på 25%. (normalpris 495,-, avtalepris 365,-).

I avtalen som ble underskrevet er teksten endret til følgende:

- Aftenposten kjøper av Crossover 1000 billetter for salg til sine abonnenter gjennom fordelsprogrammet A-kortet til en avtalt pris pr. billett på kroner 365,- (normalpris kr. 495).

Aftenpostens assisterende salgsdirektør Morten Sand mente kontrakten var undertegnet med en betydelig feil fra Aftenpostens side og at det aldri var meningen at avisen skulle forplikte seg til å kjøpe de 1000 billettene.

Uklar avtale
Dommen konkluderer med at det er uklart ut fra avtaleteksten om det er Aftenposten eller Aftenpostens kunder som skulle betale for billettene. Retten har likevel festet mest lit til forklaringen fra Crossover.

I dommen fra Oslo tingrett pålegges Aftenposten å betale 323.000 kroner som betaling for de usolgte billettene og i tillegg Crossovers saksomkostninger på 66.000 kroner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.