NA24.no

Koster flere tusen i timen

Foto: Poppe, Cornelius (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Carl I. Hagens råd er dyre.

SJØLYST (NA24): Torsdag ble det klart at Carl I. Hagen går til Norges største PR-byrå, Burson-Marsteller.

Her skal han jobbe deltid, ved siden av pensjonisttilværelsen, som kommunikasjonsrådgiver. Han vil begynne i sitt engasjement hos Burson-Marsteller i midten av oktober

Administrerende direktør for Burson-Marsteller i Oslo, Sigurd Grytten, sier til NA24 at Carl I. Hagen vil ligge i øverste prissjikte.

Hos Burston-Marsteller, som tar mellom 1.000-2.600 kroner timen, vil dette si at Hagen kommer til å koste om lag 2.500 kroner timen.

- Det er han verdt, sier Grytten til NA24.

At de nå har ansatt Carl I. Hagen vil imidlertid ikke være ensbetydende med at de prøver seg på alle politikere som er ferdige på Stortinget.

- Vi har ikke vurdert Lars Sponheim, sier Grytten.

Tatt på sengen
Da NA24 tok kontakt med Carl I. Hagen for å få en kommentar torsdag morgen var Stortingets visepresident overrasket.

- Hvordan vet du det, hvor har du fått det fra, sier Carl I. Hagen til NA24.

Les mer: Carl I. Hagen har fått ny jobb

Unik erfaring
I en melding forklarer Grytten ansettelsen av Carl I. Hagen slik:

- Med dette har vi ikke bare knyttet til oss helt unik erfaring og kompetanse fra norsk politikk, men også en viktig del av norsk politisk historie. Carl I. Hagen er Norges dyktigste politiske strateg og vil ytterligere befeste Burson-Marsteller som det ledende kunnskapsmiljøet på strategisk kommunikasjon.

Avkorting av Carl I. Hagens stortingspensjon vil ikke slå inn da Hagen, med sine 65 år, er for ung.

Norsk politiker
Carl I. Hagen var en norsk toppolitiker som satte det høyreorienterte partiet Fremskrittspartiet på det politiske kartet i Norge.

Han var formann i Fremskrittspartiet fra 1978 til 2006, og er stortingsrepresentant for Oslo og har tidligere vært medlem av Oslo bystyre (1979–1982, 1987–1991 og 1995–1999). Nå fungerer han som visepresident på Stortinget, og sitter i mange komiteer som Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Den utvidede utenrikskomité, Fullmaktskomiteen og Valgkomiteen, samt som varamedlem i Stortingets delegasjon for forbindelser med Europaparlamentet.

PR-kjempe
Burson-Marsteller er et globalt PR-byrå. Det eies av britiske WPP Group, som er børsnotert i London. Selskapet ble grunnlagt av Harold Burston og Bill Marsteller i 1952. Førstnevnte er fortsatt aktiv i den strategiske utviklingen av selskapet.

I USA er selskapet særlig kjent for politisk rådgivning og kriserådgivning. Her kommer den norske ekspolitikeren godt med i den norske delen av selskapet.

I fjor måtte selskapets daglige leder i Washington, DC trekke seg som kampanjeleder for den demokratiske primærkandidaten Hillary Clinton fordi det ble kjent at han også hadde rådgivningsoppdrag for tettere handelspolitisk integrering i NAFTA, ifølge Wikipedia.

Selger huset
Torsdag er det også klart at Carl I. og Eli Hagen har lagt sin luksusvilla på Bestum i Oslo ut for salg. Villaen ble i 2006 kjøpt av de to for 7,4 millioner kroner. Nå ligger villaen ute for 11 millioner kroner, skriver Dagbladet.

Les mer her: Carl I. og Eli selger luksusvillaen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere