NA24.no

Krangler om OL-reklame

Sist oppdatert:
Nordlendinger reagerer på at søring fikk lage OL-reklame for Tromsø.

Try reklamebyrå vant kontrakten om å lage en reklamefilm for Tromsø OL 2018 til fem millioner kroner. Det vekker reaksjoner i nord.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Annulleres?
Advokat og tidligere president i overvåkingsorganet ESA i Brussel Knut Almestad sier til NRK at regelverket for offentlige anskaffelser ikke ble fulgt da det skulle kappes om reklamekontrakten til Tromsø 2018.

- Da bør den kontrakten annulleres. Og den må sendes ut på anbud. Jeg vet positivt at nordnorske filmskapere har reagert på at Kjetil Try har fått den filmen uten at de her oppe er spurt, sier Jens Ingvald Olsen i Rødt til Nordlys.no.

Kommunikasjons- og strategisjef i Tromsø 2018 Roger Ingebrigtsen sier det er merkelig.

- Jeg opplever det som overraskende. Vi har hatt en byråkonkurranse med fem byråer. Jeg kan ikke se helt at vi ikke har fulgt reglene, sier han til NA24 Propaganda.

Fem reklamebyråer ble invitert til konkurransen. Etter det NA24 Propaganda kjenner til sto kampen mellom Try, McCann, Grey og Dinamo og det var altså Try som stakk av med seieren.

Les også: Try vant OL-oppdraget

Innen lovrammen?
- Vi hadde fem av Norge beste reklamebyrå, det mener vi er i tråd med andre aktører gjør, det er vel ingen som mener at et tysk reklamebyrå skulle lage reklamefilm for OL i Norge, sier Ingebrigtsen som svar på offentlige anbud.

Olsen i Rødt påpeker at det nordnorske filmmiljøet reagerer på at det er Try og ikke et lokalt selskap som vant konkurransen.

- Jeg opplever og registrer at det er en del nordnorske filmmiljøer som er frustrerte over at de ikke har vunnet kampanjen, det kan jeg godt forstå. Jeg tror at mange av miljøene her vil være aktuelle i produksjonen, sier Ingebrigtsen.

Daglig leder i Try reklamebyrå Harald Strømme ønsker ikke kommentere frustrasjonen nordpå.

Lovteksten for offentlige anskaffelser sier at; «En anskaffelse skal så langt det er mulig være basert på konkurranse.»

Har du medietips? Kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere