NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,90

Krevde millioner for Blink

Sist oppdatert:
Dagblad-programmerer skal ha krevd 15 millioner for å fortsette.

Programmereren som gikk fra Dagbladets Blink til VGs Nettby skal ha krevd 15 millioner for å fortsette.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Fredrik Kristiansen var sentral i oppbyggingen av Blink, og etter at han gikk til VG Netts communitysatsing Nettby har sistnevnte tatt det meste av publikummet fra Dagbladet.

Dagens Næringsliv skriver i dag at Kristiansen fremsatte et krav om en bonus på 15 millioner kroner for sitt arbeid med Blink.

Fullstendig oppspinn
Kristiansen har en annen versjon.

- Dette er fullstendig oppspinn. Før jeg sluttet i Dagbladet, så forhørte jeg meg om muligheten for å komme inn på eiersiden i Blink. Det var på ingen måte mulig, men jeg fikk som svar at vi kunne diskutere betingelser. Det ble aldri diskutert et beløp eller prosentandel av aksjer, sier Kristiansen til DN.

Har eierandeler for 30 millioner
Kristiansen fikk en eierandel på 40 prosent av Nettby da han startet. Nettby har i dag rundt 350.000 deltakere og ved en prising på 230 kroner per deltaker priser det selskapet til 80 millioner kroner, skriver DN. Kristiansens eierandel blir dermed verdsatt til 32 millioner kroner.

Det er fremdeles ikke klart om Dagbladet velger å trekke VG for retten for det de har karakterisert som tyveri av kildekode.

LES MER: Dagbladet kan ta VG til retten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere