NA24.no

Krever 350.000 for bildemisbruk

Sist oppdatert:
Terje Håkonsens snowboardselskap krever erstatning fra Tromsø 2018 AS.

- Vi krever et beløp begrenset oppad til 350.000 etter rettens skjønn og saksomkostninger, sier daglig leder Henning Andersen i The Arctic Challenge til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Tilbudt 90.000
De to siste dagene har Terje Håkonsens snowboardselskap tilbrakt i Tromsø tingrett. Motparten er OL-organisasjonen Tromsø 2018 AS. Årsaken er bruken av snowboardkjøreren Andy Finch på forsiden av OL-søknaden i fjor. Bildet ble tatt under The Arctic Challenge (TAC) i 2004, og ble benyttet uten at rettigheten var avklart.

- Det siste tilbudet vi fikk fra Tromsø 2018 AS for den urettmessige bruken av bildet var på 90.000 kroner. Da var ikke saksomkostningene tatt med, sier Andersen til NA24 Propaganda.

Les også: Misbrukt stjerne gir bort 200.000

Advokat Joakim Marstrander fra Vogt & Wiig har representert TAC og Finch i saken.

- Trist av TAC
- Jeg synes det er trist at The Arctic Challenge AS velger å kreve inn store pengesummer for ett enkelt bilde som ble tatt i et arrangement som var finansiert av Tromsø kommune, Troms fylkeskommune og det lokale næringsliv i nord. De kom hit som våre gjester, og landsdelen betalte storparten av arrangementet, sa Roger Ingebrigtsen, kommunikasjonssjef i Tromsø 2018 i en pressemelding i slutten av november i fjor.

Og la til:

- Vi ønsket å få saken ut av verden, men opplever motpartens krav som urimelig. Tromsø 2018 AS er et ikke-kommersielt dugnadsprosjekt, som valgte å bruke et idrettsbilde fra Tromsø og Nord-Norge som illustrasjon på vår søknad.

Krevde 850.000 av DnB
Idrettsforbundet tok imidlertid affære og fjernet førstesidene på OL-søknadene fra Tromsø før de offentliggjorde Tromsø som vinnerkandidat for ett års tid tilbake.

Terje Håkonsen krevde i fjor 850.000 kroner for et bilde DnB NOR Eiendom brukte på forsiden av sin boligavis. Bankens eiendomsselskap måtte ut med 240.000 kroner i erstatning til Håkonsen; 140.000 kroner til et veldedig formål og 100.000 i dekning av saksomkostninger.

I forrige uke fikk Andreas Thorkildsen 200.000 kroner i erstatning fra Spareskillingsbanken i Kristiansand etter at de hadde misbrukt et bilde av OL-vinneren i spyd i reklamesammenheng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere