NA24.no

Krever 53 mill. fra konkursavis

Sist oppdatert:
160 kreditorer har meldt seg i Nyhedsavisens konkursbo.

Boet ventes først endelig oppgjort i 2010, og bostyreren tror det samlede kravet vokser.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye mediaguide

Punget ut 700 mill.
Allerede kreves det åtte danske millioner til lønninger, melder danske Mediawatch.

- Jeg tror at dette vil vokse betydelig etter hvert som feriepenger og lønninger i oppsigelsesperioden gjøres opp, sier bostyrer Peter Krarup.

Gratisavisen Nyhedsavisen konket i høst etter å ha tapt opp mot 700 millioner danske kroner på forsøket med å etablere det som skulle bli Danmarks største avis ifølge Journalisten.dk. En rekke mediehus har forsøkt seg med gratisavis i det danske markedet uten å tjene penger.

IT-investor tapte stort
Mecom måtte tidligere i år legge ned sin gratisavis Dato etter å ha tapt rundt 200 millioner kroner.

Nyhedsavisens bo har ni millioner til gode hos annonsørene sine, og i tillegg regner bostyrer med at en del av pengene som ble betalt ut av avisen tett oppunder kollapsen vil kunne bli tilbakekrevd. Aksjonærene skjøt inn 38 ferske millioner i august.

Den danske IT-investoren Morten Lund kjøpte aksjemajoriteten, og eide avisen sammen med et islandsk medieselskap fra begynnelsen av 2008.

Nyhedsavisen skal ha tapt nesten en million om dagen i fjor, og Lund hevder å ha brukt bortimot hundre millioner siden han kom inn på eiersiden.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere