NA24.no

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Krever å få vite Skal vi danse-resultater

Sist oppdatert:
Frp frykter juks med SMS-avstemminger på TV.

FrPs IB Thomsen frykter juks med norske SMS-avstemminger. Han krever at alle resultatene i forbindelse med programmer som X-faktor og Skal vi danse legges ut offentlig, ifølge en melding.

I fjor forsvant samtlige norske SMS-stemmer under den internasjonale Grand Prix-finalen. I Danmark stemte TV-seerne i en avstemming som allerede var avgjort. Thomsen vil ha mer kontroll med SMS-avstemmingene.

- Dette er en bransje som vokser og vokser, men som hittil har vært helt uten kontroll. Det er millionbutikk å be seerne avgjøre resultatene i ulike programmer, men ingen vet om resultatet faktisk er som TV-kanalen sier, melder han.

- Jeg mener TV-kanalene i det minste må oppfordres til å legge ut resultatene på sine nettsider. Det handler om forbrukerrettigheter. Når TV-seerne bruker flere millioner på å stemme frem en favoritt, må TV-kanalene svare med å fortelle hva som faktisk ble resultatet.

- Folk bruker kanskje hundrevis av kroner på avstemminger i «X-faktor» og «Skal vi danse», uten at det er noen kontroll på om deres penger og stemmer er registrert. Nå må tv-kanalene offentliggjøre resultater, slik at forbrukernes sikkerhet ivaretas, sier han.

I Danmark har avisen B.T avslørt at alle SMS-stemmer slett ikke kommer med, og at resultatet derfor ikke er riktig.

Han viser til at den danske avisen B.T har avslørt at alle SMS-stemmer slett ikke kommer med, og at resultatet derfor ikke er riktig. Ettersom det ikke stilles krav til norske TV-kanaler som benytter SMS-avstemminger frykter han at det skjer juks her hjemme.

- Dermed er det fritt opp til TV-kanalene å bruke denne inntektskilden, selv om de kanskje vet at seerne lures til å tro at de påvirker resultatet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere