*Nettavisen* Økonomi.

Krever å få vite Skal vi danse-resultater

Foto: Paul Weaver (Mediehuset Nettavisen)

Frp frykter juks med SMS-avstemminger på TV.

09.11.10 15:32

FrPs IB Thomsen frykter juks med norske SMS-avstemminger. Han krever at alle resultatene i forbindelse med programmer som X-faktor og Skal vi danse legges ut offentlig, ifølge en melding.

I fjor forsvant samtlige norske SMS-stemmer under den internasjonale Grand Prix-finalen. I Danmark stemte TV-seerne i en avstemming som allerede var avgjort. Thomsen vil ha mer kontroll med SMS-avstemmingene.

- Dette er en bransje som vokser og vokser, men som hittil har vært helt uten kontroll. Det er millionbutikk å be seerne avgjøre resultatene i ulike programmer, men ingen vet om resultatet faktisk er som TV-kanalen sier, melder han.

- Jeg mener TV-kanalene i det minste må oppfordres til å legge ut resultatene på sine nettsider. Det handler om forbrukerrettigheter. Når TV-seerne bruker flere millioner på å stemme frem en favoritt, må TV-kanalene svare med å fortelle hva som faktisk ble resultatet.

- Folk bruker kanskje hundrevis av kroner på avstemminger i «X-faktor» og «Skal vi danse», uten at det er noen kontroll på om deres penger og stemmer er registrert. Nå må tv-kanalene offentliggjøre resultater, slik at forbrukernes sikkerhet ivaretas, sier han.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: scanpix

I Danmark har avisen B.T avslørt at alle SMS-stemmer slett ikke kommer med, og at resultatet derfor ikke er riktig.

Han viser til at den danske avisen B.T har avslørt at alle SMS-stemmer slett ikke kommer med, og at resultatet derfor ikke er riktig. Ettersom det ikke stilles krav til norske TV-kanaler som benytter SMS-avstemminger frykter han at det skjer juks her hjemme.

- Dermed er det fritt opp til TV-kanalene å bruke denne inntektskilden, selv om de kanskje vet at seerne lures til å tro at de påvirker resultatet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.