NA24.no

Krever iPad til alle ansatte

(Apple)
Sist oppdatert:
Får 200 millioner av staten - ansatte krever iPad.

Ifølge journalistenes eget medlemsblad, Journalisten , krever journalistenes egen fagforeningsleder i Aftenposten, Knut A. Nygaard at alle ansatte i avisen skal få en iPad av bedriften. «Klubbene i Aftenposten undres over hvorfor ledelsen er skeptisk til ansattes ønsker», skriver Journalisten i sin artikkel.

Sjefredaktør Hilde Haugsgjerd i Aftenposten vil foreløpig ikke gå inn på en slik investering.

Ifølge klubblederen er kravet nemlig at hele 700 ansatte i Aftenposten skal ha en eller annen form for iPad. Dette tilsvarer rundt 3 millioner kroner for bedriften, som i fjor fikk nesten 200 millioner kroner i støtte fra staten i form av momsfritak.

Sjekk statens støtteordning til papiravisene (Se punkt 8.18) her:

- Trenger verktøy
Klubbleder Nygaard i Aftenposten mener at nettbrettet er et verktøy som er viktig for alle avisens ansatte.

- Synes du det er riktig at bedrifter som støttes med 199,56 millioner kroner i året, i form av momsfritak, skal dele ut iPad til alle ansatte?

- Er det riktig å dele ut dataverktøy, notisblokker og mobiltelefoner til ansatte i bedrifter? Aftenposten skal lansere sine iPad-versjoner hvert øyeblikk. Vi mener at nettbrett er et verktøy, og at man selvsagt må kjenne og beherske den plattformen man skal produsere for. Dette gjelder både om man skal produsere journalistisk innhold, skape banebrytende design eller selge og lage annonser. En rekke ledere i Aftenposten bruker i dag iPader som verktøy, og vi mener det vil være til bedriftens beste om alle kunne ta i bruk dette, sier Nygaard, som samtidig mener at han ikke ser koblingen mellom momsfritak og investering i utvikling.

- Hva vil et slikt tiltak koste en bedrift som Aftenposten?

- Hvis vi anslår at rundt 700 personer skal ha en form for nettbrett, er det bare å finne frem kalkulatoren. Vi har imidlertid foreslått at investeringen kan tas over utviklingsfondet på fem millioner kroner - og dermed vil det ikke belaste investeringsbudsjettet til Aftenposten. Fondet var en gave fra Schibsted til Aftenpostens 150-årsjubileum, og vil dekke investeringen med godt monn. Hva driftingen angår, har Aftenposten i dag mobilavtaler med tilstrekkelige mengder datatrafikk inkludert. Alle ansatte har iPhone eller tilsvarende, mener Nygaard.

- Signal fra ledelsen
Til Journalisten sier fagforeningslederen at et nei til iPad til alle ansatte vil være et negativt signal til de ansatte hva de synes om innsatsen de siste årene.

- Dersom ledelsen sier nei, er det et signal til de ansatte etter alt vi har vært gjennom i finanskrisen og de ansatte har arbeidet som helter, sier han til avisen.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere