*Nettavisen* Økonomi.

Krever redaksjonell kompetanse

Leder NJ Foto: (NJ)

Norsk Journalistlag forventet salg av aviser.

Norsk Journalistlag sier i en pressemelding at det var forventet at A-pressen måtte selge seg ned for å få kjøpet av Edda Media godkjent av Medietilsynet. Samtidig understreker NJs leder Elin Floberghagen at den som skal kjøpe en eller flere av avisene må ha kompetanse på redaksjonell drift, og ha evne og vilje til å utvikle de aktuelle mediene videre.

FØLG NA24 PROPAGANDA PÅ FACEBOOK HER

– Det som er viktig for Norsk Journalistlag nå, er å bistå våre medlemmer i de avisene som må videreselges fra A-pressen. Vi er opptatt av at arbeidsplassene må bevares, og at kvaliteten på journalistikken i disse mediene styrkes. A-pressen og nye eiere har et ansvar for å sikre mediemangfoldet, sier NJ-leder Elin Floberghagen i en pressemelding.

Les også: A-pressen får lov til å sluke Edda

I dag kom Medietilsynets konklusjon etter at A-pressen har ønsket å kjøpe Edda Media. En sammenslåing av disse to konsernene fører til for stor eierkonsentrasjon, og A-pressen må selge syv aviser før det nye konsernet kan etableres. De syv avisene er Østlandets Blad, Vestby Avis, Enebakk Avis, Ås Avis, Smaalenenes Avis, Varden AS og Rakkestad Avis.

Konkurransetilsynet har tidligere krevd at Varden og Demokraten må selges, og Demokraten er allerede solgt til Agder Media og Tanke Media.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.