NA24.no

Krimkongens opptur

Sist oppdatert:
Et år uten bok gir mindre penger på bok. Men nå blir det bedre for Jo Nesbø.

Harry Hole-boken Snømannen satt nemlig salgsrekord med 160.000 i løpet av den første uken.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

I tillegg debuterer Nesbø som barnebokforfatter senere i høst med Doktor Proktors Prompepulver. Dermed ligger Di Derre-vokalisten an til et penere år enn i fjor, da han ikke ga ut bok. Isteden kom samle-cd-en Di beste med Di Derre.

Driftsinntektene til Skriveverkstedet AS falt fra 7,8 millioner i 2005 til 3,4 millioner, mens de netto finansinntektene også ble mer enn halvert fra vel 1,9 millioner til 747.000 kroner.

2,5 mill. i pluss
Dermed endte overskuddet etter skatt vel 2,5 millioner mot 6,6 millioner i 2005.

- Med den utviklingen vi nå er inne i, ligger etter styrets oppfatning forholdene godt til rette for videre drift og utvikling, skriver styreleder Nesbø.

Som også er daglig leder, og mottar vel 600.000 i godtgjørelser. Selskapet står med lønnskostnader på 348.000 kroner.

Diskriminerer ikke
- Selskapet hadde ved årets utløp en ansatt, kun menn. Arbeidstid og lønn er rettferdig fordelt mellom kjønnene, fastslår Jo Nesbø i årsberetningen.

Han tar ikke ut utbytte, og sitter med hele 13,3 millioner i egenkapital. Derav vel 6,6 millioner i aksjer og nesten like mye i bankinnskudd og kontanter.

I en SMS til NA24 skriver Jo Nesbø at han ikke pleier å kommentere tallene sine. Krimkongen eier 64 prosent av aksjene i selskapet, mens Birgitta Blomen sitter på resten. Nesbø kontrollerer også en fjerdedel av aksjene i Di Derre AS.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere