NA24.no

Krisekanal med overskudd

Ny sjef for danske TV2
Ny sjef for danske TV2 (TV2)
Danske TV 2 har slitt tungt, men klarte likevel overskudd i første halvår.

Det var nisjekanalene i TV 2-konsernet som bidro til plussresultatet. Hovedkanalen taper fremdeles penger, og det har de gjort i lengre tid.

Abonnementsinntektene på nisjekanalene zulu, Charlie, Film og TV Sport har steget med 73 millioner danske kroner, har et dødt annonsemarked satt sitt preg på hovedkanalens økonomi, skriver Business.dk. Reklameomsetningen falt med 21,1 prosent, som tilsvarer cirka 160 millioner danske kroner. TV 2 skriver at hovedkanalen isolert har et underskudd på 140 millioner kroner.

TV 2 ledelsen regner med et vesentlig større underskudd for hovedkanalen enn i 2008, hvor det beløp seg til 114,5 millioner kroner. Samtidig mener de at nisjekanalene vil generere et større overskudd enn i 2008, da de bidro med 227 millioner danske kroner.

TV 2 er et statlig eiet aksjeselskap som inntil 2004 mottok lisensinntekter. Med unntak av noen lokalkanaler finansieres TV 2 nå av abonnements- og reklameinntekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere