NA24.no

Krisen svir for Schibsted

Sist oppdatert:
Mediekonsernet merker annonsefall. Nettet står for 80 prosent av overskuddet.

Schibsted klarte ikke å innfri markedets forventninger i tredje kvartal, og setter nå inn kraftige tiltak for å bøte på et forventet fall i annonseinntektene fremover.

NA24 - din næringslivsavis

Konsernet varsler at tiltakene som iverksettes skal føre til positive effekter på til sammen 500 millioner kroner på EBITA-niva, driftsresultat før goodwill. EBITA for tredje kvartal endte på 213 millioner kroner, ned fra 257 millioner kroner i samme periode i fjor. Analytikerne hadde ifølge estimater innhentet av SME Direkt for TDN Finans, ventet 257 millioner i snitt.

Fall
Driftsinntektene endte på 3.182 millioner kroner som er en økning på marginale 0,1 prosent sammenlignet med samme periode i fjor. Analytikerne hadde sett for seg 3.244 millioner kroner.

Schibsted opplyser i rapporten av de hadde et fall i annonseinntektene på 3 prosent i kvartalet sammenlignet med samme periode i 2007. Konsernet viser til finanskrisen som årsaken til svikten for papiravisenes inntekter. Nettaktiviteten fortsatt imidlertid å vokse med 22 prosent og sto for 80 prosent av konsernets driftsoverskudd.

Resultatet før skatt endte på overraskende lave 59 millioner kroner, mot 74 millioner i samme periode i fjor. Analytikerne hadde spådd et resultat på 190 millioner kroner før skatt.

Vil ha Finn.no
Schibsted skal ha et sterkt ønske om å sikre seg full kontroll over pengemaskinen Finn.no. Ifølge rapporten ønsker konsernet å overta MediaNorge-avisenes eierandel i Finn.no på 38 prosent.

Samtidig er det klart at en børsnotering av MediaNorge er stadig mer usikkert. Schibsted sier i dag at børsnotering kan bli utsatt med inntil syv år. Den formelle etableringen av MediaNorge er ventet å finne sted i første halvår neste år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere