NA24.no

Kroken på døra for herremagasinet Mann


LEGGES NED: Herremagasinet Mann legger ned papirutgaven. Her er det artist og programleder Thomas Seltzer som pryder forsiden i 2014. Faksimile: Mann
LEGGES NED: Herremagasinet Mann legger ned papirutgaven. Her er det artist og programleder Thomas Seltzer som pryder forsiden i 2014. Faksimile: Mann Foto: Robin K. Lund
Sist oppdatert:
Egmont kutter ut magasinet etter 16 år i hyllene.

Herremagasinet Mann legger ned etter 16 år i butikkene. Det skriver nettsiden Kampanje på sine nettsider. Egmont Publishing, som gir ut magasinet, melder at siste utgave vil komme i hyllene 30. november.

- Avslutter med stil

Til Kampanje forteller redaktør Knut Christian Moeng at det er trist at magasinet legges ned.

- Vi avslutter med stil, og med en solid dobbeltutgave med fokus på reiser og med selveste Martin Ødegaard som coverboy. Det føles utrolig trist at det nå går som det går, men jeg vil få takke en redaksjon helt utenom det vanlige. Hele gjengen har levert langt over forventet, og virkelig blødd for drakta. Jeg føler at vi går ned med flagget til topps, sier Moeng.

Magasinet hadde i 2014 et bekreftet opplag på 14.493 eksemplarer, noe som var en oppgang på 10,8 prosent fra året før. Herremagasinet har de siste årene tatt flere grep for å øke salget. Blant annet gikk de vekk fra å pryde forsiden med damer og heller satse på interessante herremenn. Magasinet dyrket også en renere motestil, uten at det klarte å redde magasinet.

Egmont opplyser i en pressemeldingat de vil beholde merkevaren Mann og heller satse på temautgaver i fremtiden.

Ikke alene

Rendyrkede mannemagasiner har falt som fluer de siste årene. Alfa og FHM er bare to av de største magasinene rettet mot menn, som har måtte kaste inn håndkleet. Nå er det eneste magasinet på print igjen den gamle traveren Vi Menn.

Samtidig som konkurrenter på print må legge ned, er historien en annen for Mediehuset Nettavisens eget herremagasin, Side3.no.

- Side3 har omlag en halv million lesere i uka og er Norges desidert største magasin for menn, uansett print eller nett, målt i antall lesere, sier redaktør Lars Wærstad til NA24.

Tidligere i år satte blant annet Side3.no leserrekord på alle plattformer.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere