NA24.no

Kronerulling skal berge volleyballen

Sist oppdatert:
Volleyballforbundet må ty til dugnad.

- Vi må samles om en dugnad fremover for å bedre den meget anstrengte situasjonen, sier avtroppende volleyballpresident Edgar Broks.

Sjekk ut NA24 Propagandas nye medieguide

Etter å ha tapt 1,5 millioner i fjor har forbundet en negativ egenkapital på hele 6,5 millioner, ifølge det foreløpige regnskapet. Nå må det kronerulling til for å redde stumpene.

- Kritisk driftsmessig situasjon
- Den driftsmessige situasjonen er kritisk og Norges Volleyballforbund (NVBF) forstår at det kan stilles spørsmål om videre drift, heter det i en orientering om forbundets økonomiske vanskeligheter.

NA24 Propaganda har tidligere meldt at G-Partner, firmaet til tidligere Økokrim-sjef Erling Grimstad, gransker pengerotet i NVBF.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Nå foreslår det avtroppende styret at medlemmene og spillerne i forbundet spytter inn millioner. Det er lagt opp til et budsjettoverskudd på 1,2 millioner i år.

I tillegg må de 13.000 lisensierte spillerne regne med en økning på 125 til 150 kroner i innbetaling i både 2009 og 2010 og/eller så må de 19.000 medlemmene ut med mellom 75 og 125 kroner i ekstrabidrag i 2009.

Stiller plassene til disposisjon
Forslaget skal opp til avstemning på det ekstraordinære tinget lørdag 21. februar, og man kan ende opp med ett av forslagene eller en kombinasjon.

- Jeg skal være forsiktig med å si hva som er den beste løsningen - dette skal tinget få diskutere, sier president Edgar Broks til NA24 Propaganda.

Han forteller at hele det sittende styret stiller sine plasser til disposisjon etter bråket rundt leilighetskjøpet i Oslo, mulige kjøp av leiligheter i Brasil (dette granskes nå) og den pressede økonomiske situasjonen.

- Vi må vite hva leilighetskjøpene innebærer, og vil ikke ha noen økonomiske lik i skapet. Derfor må alle fakta i saken frem, sa president Tove Paule i Norges Idrettsforbund nylig om granskningen av Volleyballforbundet.

Mangler skriftlige avtaler
Idrettsforbundet har de siste årene gitt volleyballen kassakreditt fra idrettens konsernkonto.

I et bakgrunnsskriv om NVBFs vansker beklager det avtroppende styret og tar kritikk for leilighetskjøpet i Nydalen i Oslo, som burde vært tatt opp på forbundstinget for godkjenning.

Man innrømmer også svakheter med rutinene for innkalling til styremøtene og protokollføringen av disse.

Det påpekes også at de siste månedenes gjennomgang av organisasjonen har avdekket at «flere aktiviteter og avtaler er iverksatt uten at partene har avtalt vilkårene skriftlig».

- Med nødvendige grep har jeg tro på at forbundet kan komme på plussiden igjen i løpet av noen få år, kommenterer Edgar Broks.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere