NA24.no

Kurskrasj for Schibsted

Sist oppdatert:
Hele Schibsted er verdsatt til mindre enn det de selv priset Finn.no til i sommer.

Schibsted ønsket sist sommer å kjøpe Adresseavisas eierpost i rubrikksuksessen finn.no. Budet verdsatte Finn.no til 4,7 milliarder kroner.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Mer enn 80 prosent av verdien borte
Med en aksjekurs på 51,1 kroner i ettermiddag er hele Schibsted verdsatt til vel 3,5 milliarder kroner. Forutsatt at man skulle få kjøpt samtlige aksjer på dagens nivå, kan man dermed kjøpe Norge og Sveriges største aviser, nyhetsnettsteder og rubrikktjenester for bare en halv milliard mer enn det A-pressen var villig til å by for Edda Media.

Med på kjøpet er også rubrikktjenester og gratisaviser i en rekke europeiske land. Rubrikktjenestene i Schibsted Classified Media omsatte i 2007 for drøyt to milliarder kroner og satt igjen med en driftsmargin på nesten 15 prosent. Samlet omsatte Schibsted for 13,6 milliarder kroner i 2007 og fikk et driftsresultat på drøye 1,2 milliarder kroner.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Schibsted ble notert på Oslo Børs i juli 1992 og hele selskapet, før ekspansjon i Sverige og resten av Europa, ble verdsatt til drøye 1,8 milliarder kroner. Så sent som i mai 2007 var Schibsted verdsatt til over 20 milliarder på Oslo Børs.

DISKUTÈR HER:Er Schibsted et godt kjøp nå, eller skal selskapet lenger ned?

Senker estimatene
Schibsted meldte fredag om nedskrivninger på 1,6 milliarder kroner i fjerde kvartal, og varslet samtidig om svake markeder både i 2009 og 2010

I takt med kursraset det siste året har også analytikerne nedjustert sine kursmål.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Natixis Securities, Standard & Poor's Equity Research og Handelsbanken Capital Markets nedjusterer sine kursmål på Schibsted har alle redusert sine kursmål. Natixis Securities senker kursmålet fra 111 til 73 kroner. Standard & Poor's Equity Research nedjusterer kursmålet sitt på Schibsted fra 73 til 56 kroner, mens Handelsbanken Capital Markets ned sitt kursmål på Schibsted fra 120 til 80 kroner.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere