*Nettavisen* Økonomi.

Kutter i Trekant på nett

Den omstridte sexserien er svært populær på NRK Nett-TV og kan sees døgnet rundt. Foto: NRK/ skjermdump

NRK jubler over orgasme-Trekant, men Kringkastingsrådet vil kutte i nett-tv.

22.11.11 13:02

Den omstridte sexserien er svært populær på NRK Nett-TV og kan sees døgnet rundt. Dette har skapt en meget stor interesse, og sjefen for UNG-avdelingen i NRK, Håkon Moslet, er svært fornøyd med de gode tallene til Trekant på nett.

- Når det gjelder ”orgasme”-episoden, så har den fått status som noe ”alle” må se, og hva passer vel bedre enn å se den på pcen i eget selskap, sier Moslet på NRKs egne nettsider.

Og han fortsetter:

- Fra starten av har redaksjonen tenkt på Trekant som en serie som skal leve på nett. Vi har hatt en ambisjon om å gi et utvidet tilbud til unge nysgjerrige folk på nettet både før og etter episoden, for eksempel med chatten som går samtidig som episodene går på tv. Det er gøy å se at det funker, sier Moslet.

Kringkastningsrådet reagerer
NRKs eneste tiltak for å forhindre at barn og yngre ungdom ser serien, er en merking om at programmene har 16-års aldersgrense, skriver Dagsavisen.

Kringkastingsrådets leder, May-Helen Molvær Grimstad, forhenværende stortingsrepresentant for Kristelig Folkeparti, vil ikke ha serien liggende fritt ute på nett-TV.

- Personlig mener jeg at en serie som «Trekant» krever mer effektive tiltak enn aldersgrensemerking. Serien er ikke egnet for de under 15. NRK bør gjøre mer for å forhindre at barn og unge under 15 ikke får tilgang til serien, sier Molvær Grimstad til Dagsavisen.

Alle de ti tv-sendte episodene av serien er inne på NRK nett-TV topp 15.

Til sammen er episodene avspilt nær 4 millioner ganger. Forrige ukes mye omtalte orgasmeepisode er vist over 550.000 ganger på fem dager, men NRK ønsker ikke å fjerne serien fra nett-TV.

- NRK skal være et trygt nettsted, men som allmennkringkaster med et bredt tilbud også for voksne er det ikke alt innhold som egner seg for barn. Foreldre bør også følge med på barnas nettbruk, og dette er naturligvis viktigere jo yngre barna er, sier programdirektør Per Arne Kalbakk i NRK.

Ikke bare unge seere
Selv om NRK hevder at serien henvender seg i mot unge seere, viser undersøkelsen av TV-titterne at dette er også andre som er nysgjerrig.

Blant disse en ganske stor gruppe menn over 50 år.

I snitt var det 276 000 seere som fulgte programmet gjennom sesong 1. Av disse seerne var 15,6 prosent menn over 55 år. I tillegg var menn i alderen 35-54 år også godt representert med, 16,5 prosent av seerne. Eldre kvinner var ikke like opptatt av programmet, blant de over 55 år var det i snitt 9 prosent som benket seg ned for å se Trekant.

Les «Eldre menn elsker Trekant»

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.