*Nettavisen* Økonomi.

Kuttgeneralen med tidenes inntektsøkning

STOLT: Sjefredaktør i TV 2, Alf Hildrum. Foto: Bendiksby, Terje (SCANPIX)

TV 2-sjef Alf Hildrum økte inntekten med 18,8 millioner.

21.10.09 14:09

Den store inntektsvinneren blant medielederne i fjor var TV 2-sjef Alf Hildrum.

Her kan du se hva Hildrum og andre medieledere tjente i fjor.

Har kuttet i flere omganger
TV 2 har i flere omganger kuttet kostnader, i fjor gjennomførte de en kuttrunde som skulle gi kostnadsbesparelser på 150 millioner kroner i 2008 og 2009. Siden har selskapet måttet kutte ytterligere kostnader grunnet svikt i reklameinntektene og er i disse dager i ferd med å avslutte nok en kuttrunde hvor man vil senke kostnadene med ytterligere 60–70 millioner kroner.

For TV 2-sjefen selv var imidlertid fjoråret en svært lukrativ affære. Ligningsinntekten til Alf Ivar Hildrum økte med hele 18,8 millioner kroner fra 2007 til 2008. Hildrum hadde en ligningsinntekt på 22.029.879 kroner og betalte 6.918.234 kroner i skatt i 2008. Økningen skyldes i hovedsak ikke lønnsøkningen da han gikk fra toppjobben i A-pressen til direktørjobben i TV 2. Hildrum kunne bokføre en lønn på 2,8 millioner kroner i TV 2 i 2008. Det store hoppet er resultat av at Hildrum solgte sin aksjepost i A-pressen Ansattinvest til A-pressen.

Solgte til A-pressen
Hildrum var største aksjonær i Ansattinvest med 42,4 prosent av aksjene. Selskapet ble opprettet to år etter at A-pressen ble tatt av børs i 2003 og verdiene i selskapet var ved starten beregnet til 13,2 millioner kroner. Alle ansatte fikk tilbud om å kjøpe aksjer, men bare 30 personer slo til. I all hovedsak var det direktørene i selskapet som benyttet seg av tilbudet.

Da A-pressen kjøpte aksjene var prisen mellom 60 og 70 millioner kroner.

Hildrum har ikke vært oppført med formue på ligningen de siste årene. Fra 2007 til 2008 økte ligningsformuen fra null til 20,6 millioner kroner. Hildrum skal ha fått nærmere 30 millioner kroner for sine aksjer.

Ansatte ønsket gransking
Flere av de ansatte i A-pressen ønsket en gransking av saken og nåværende sjef i A-pressen, Even Nordstrøm valgte å selge sine aksjer 20 prosent under verdien som var satt.

– Som konsernsjef sitter jeg i en særlig stilling og har ansvar med å bidra til å skape ro i denne saken. Jeg skal ta hensyn til alle parter, som aksjonærer og ansatte, og ut ifra det har jeg valgt å gjøre det slik, skrev Nordstrøm i en melding i forbindelse med salget.

Det ble aldri noen gransking av aksjesalget etter at klubben i Romerikes Blad ikke valgte å stille seg bak kandidaten som ville granske transaksjonen.

A-pressen er eid av Telenor, LO og stiftelsen Fritt Ord.

Her kan du søke i skattelistene.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.