*Nettavisen* Økonomi.

Kvinne (38) avslører hemmelig sexliv på nettet

I skapet: - Veldig mange har sterke moralske anfektelser overfor et slikt seksualliv. Derfor holder jeg meg i skapet. Foto: Yngve Olsen Sæbbe

- 20 mannfolk går etter deg. Det ser helt sykt ut. De er som otere.

21.06.14 21:35

- Swingersmiljøet nordpå er større enn dere aner. Det er veldig utbredt og består av alle typer mennesker. Noen ser nok for seg at det er snakk om en heller luguber gjeng. Det er det ikke. Men det er et lukket miljø, skriverNordlys.

Foran oss sitter en ganske normal 38 år gammel kvinne et sted i Troms. Flerbarnsmor, i vanlig jobb, og i et forhold med en mannlig kjæreste. Intet er særlig uvanlig ved henne. Ved første øyekast.

«Bijente»

Men på nettet går hun under navnet «bijente, 38, fra Tromsø». Hun står bak en meget seksualisert blogg. Med sine direkte skildringer, skiller hun seg ut i den nordnorske bloggsfæren.

Hun tar betrakteren med på en reise inn i landsdelens ukjente underliv: Seksuell akrobatikk med jenter, par, trekant, firkant og mer; på alt fra hotellrom i Tromsø, swingersklubber i Oslo, Tyskland, Frankrike, på kino, i bil, til julebord og musikkfestivaler.

- Hvorfor jeg skriver om dette? Forklaringen er ganske sammensatt. Jeg har alltid likt å skrive, uttrykke mine tanker og opplevelser skriftlig. Skrivingen fungerer som en form for terapi for meg. Jeg leste mange blogger, og tenkte at dette egentlig var en grei måte å formidle ting på, uten at noen vet hvem du er.

Klikk på bildet for å forstørre.

Ikke helt rosa-blogg: - Jeg liker å sjokkere. Være litt annerledes. Du kan jo si at det er en form for stille protest mot alle disse rosa-bloggene, de korrekte A4-bloggene. Foto: Yngve Olsen Sæbbe


Sjokkere

- Så liker jeg å sjokkere. Være litt annerledes. Du kan jo si at det er en form for stille protest mot alle disse rosabloggene, de korrekte A4-jentebloggene.

Hun har valgt å utfordre tabuene som omgir oss i hverdagen. For det er jo ikke et helt åpenbart at man velger å skildre sexlivet, når man først velger å blogge for all verden, på nettet.

- Nei, det er kanskje ikke det. Men vi har jo et veldig spesielt seksualliv, for å si det sånn. Seksualiteten er veldig viktig i mitt liv. Er bare blitt mer viktig med årene.

- Spesielt seksualliv, hva innebærer det?

- Til tider har vi jo involvert en del andre folk i seksuallivet.

- Det er mange som har kontaktet meg etter at jeg begynte med bloggen i februar 2011. Folk som tenker at de er litt unormal i forhold til seksualitet, og som kanskje har tenkt at de er alene om det. De synes det er bra å lese min blogg.

Blott til lyst

Dessuten er dette også blott til lyst. Selvfølgelig. Hun tjener ikke penger på bloggen.

- Jeg synes jo om at folk leser innleggene mine, og at de faktisk blir opphisset av å lese dem. Det er jo bare greit. Det er vel derfor jeg er så beskrivende, sier hun, og smiler.

- Men alt dette kan vel ikke være selvopplevd?

- Jo, det meste er det, utenom et par av innleggene som er bygget på fantasier.

Partreff i Tromsø

Hun forteller om avtaler som hun og kjæresten gjør på nettet. Om par de treffer i Tromsø og andre steder, som gjerne ender i en hyggestund på et av byens hoteller.

- Jeg vil ikke si at vi er med i et etablert swingersmiljø. Jeg liker heller ikke når ting blir for nært hverdagen. Derfor reiser vi som regel bort, når vi vil ha en spesiell helg.

Swingersmiljøet i Tromsø lever. I det skjulte.

- Alle de jeg vet om her oppe er godt etablerte familiefolk, de fleste av dem. Med vanlige jobber og vanlige liv.

- Dette er et lukket miljø. De fleste vet ikke om hverandre, så det er ikke slik at det er en masse folk som treffes. Men folk i miljøet snakker jo om det, og jeg vet mange som driver på med det.

"En av kveldene vi var på byen kom vi over en frøken som var riktig så attraktiv, hun måtte prøves. Langt sort hår, ned til rompa. Øyne så mørke som kull og formene akkurat på de riktige plassene."

(utdrag fra bloggen)

For nudister og swingere

Hun reiser bort når hun skal leve ut dette. Sammen med kjæresten. Cap d'Agde på den franske rivieraen er et yndet sted både blant nudister og swingere.

- Et veldig spesielt sted. En avskjermet by nærmest, med flere tusen besøkende, flere hoteller og utesteder.

- Der går folk nakne hele dagen. Man blir så vant til det at du egentlig ikke legger merke til det.

Men merkelig nok; når kvelden kommer kler folk på seg. For å framstå som sexy. Da skal de ut på spenning.

- Ja, akkurat det er litt underlig.

A fucking zoo

Hun har vært på swingersklubber flere steder i utlandet. Klubber med uskrevne og skrevne regler, - ikke minst for å beskytte de kvinnelige gjestene. Regler skal garantere at et nei blir akseptert.

Det er nødvendig. For alt er ikke like fascinerende og pirrende:

- Vi ble advart mot en klubb i Tyskland, der kvinnene var fritt vilt. «It's a fucking zoo», som en sa til oss.

I denne verdenen er det også vanlig å ha spesielle kvelder for par, der enslige menn ikke slipper inn.

20 mannfolk i kø

De velger parkvelder, og ikke uten god grunn. Åpne kvelder, der også single menn slipper inn, kan bli slitsomme.

- Som kvinne har du da et påheng med 20 mannfolk etter deg. Det ser helt sykt ut. 20 mannfolk som går etter deg og napper seg i løken. De er som otere. Så må du hele tiden riste på hodet og si nei. Du får en følelse av å være fritt vilt.

Ikke for single kvinner

Hun er klar på at dette er ikke et seksualliv man lever ut som singel kvinne. Alene.

- Det kan faktisk være litt skummelt. Det er så mye rart der ute. Du vet aldri hvem du treffer. Du kan fort råke ut for vold og andre ting. Som alene jente har du ingenting å stille opp med. Jeg hadde ikke turt det, sier hun.

Avtalte møter med par er kontrollerbare. Men heller ikke der trenger alt å gå som planlagt. Kjemien må stemme. Stemningen må være der.

- Man må vite hva man gjør, før man kaster seg ut i dette gamet. Gå noen runder med partneren, kjenne på hvor grensene går. Gjør du ikke det, kan du fort gå på noen følelsesmessige smeller.

- Vi, jeg og kjæresten, har noen grenser for hverandre. Det er ikke alt vi kan gjøre. Det fungerer godt.

Folkemoralen

Hun vet at folkemoralen vil dømme nådeløst og hardt. Dette er ikke A4, politisk korrekt.

- Nei, man sitter nok ikke i høysetet i forhold til akseptert moral. Men jeg tenker slik; jeg selv har aldri moralisert overfor andre. Hva folk velger å gjøre i sine seksualliv, er ikke et problem for meg.

- Hva gir dette deg?

- Seksuell nytelse, ikke noe annet. Så enkelt er det. Du krydrer livet ditt. Det er derfor man gjør dette.

Holder seg i skapet

Få i hennes omgivelser vet om hennes skjulte liv. Ingen kolleger. Ingen familie.

- Hadde jeg bare fortalt halvparten til mine venner, ville de fått sjokk. Mange av dem ville nok ikke ha snakket mer med meg, ler hun.

Hun vil være anonym. Det er viktig for henne.

- Jeg vet at det er veldig mange som har sterke moralske anfektelser overfor et slikt seksualliv. Derfor holder jeg meg i skapet.

- Men er det ikke en belastning å holde slikt skjult, hva med frykten for å bli avslørt?

- I begynnelsen følte jeg litt på frykten for at noen skulle få vite om det. Men ikke nå lenger.

Avslørt?

En gang, på en klubb i Oslo, trodde hun teppet hadde falt. Kjæresten sa, se hvem som kommer der. Ikke snu deg.

- Å nei, nå kommer naboen inn, tenkte jeg. Jeg snudde meg forsiktig, så ingen kjenninger. Men en tv-kjendis.

- Samtidig tenker jeg at, hvis vi møter kjente på slike steder vil de jo avsløre seg selv hvis de forteller om oss.

Hun skjønner at folk flest synes dette er å gå for langt. At de fleste mener seksualitet er en privatsak, mellom to mennesker. Men hun er ikke helt der.

Trøblete oppvekst

Den 38 år gamle kvinnen er oppvokst nordpå. En trøblete oppvekst, med rusproblemer og seksuelle overgrep i familien.

- Psykologer og andre vil nok analysere seg fram til at dette er forklaringen bak mitt seksualliv og bloggen. At jeg på denne måten lever ut en destruktiv side ved meg selv.

- Men jeg ser det ikke sånn. Dette er ikke resultat av en problematisk barndom.

A4, med en ventil

Hun følte at folk nærmest forventet at hun skulle være en versting, med den oppveksten. Stempelet kommer fort.

– Men jeg var veldig snill, og har ikke vært borte i noe. For meg ble det faktisk et mål å passe inn i samfunnet. Å være normal. Å passe inn i A4-formatet.

Hun har nådd det målet, mener hun selv.

- Jeg lever et A4-liv, med en liten ventil.

"Ny dag på skumparty, entrer porten litt over 14.00. Storsengen er ledig så hånddukene danderes på den ene siden og champagnen får fort plass på bordet. Fem andre par finner etter hvert også veien til sengen, den er så stor at det fremdeles er godt med plass."

(utdrag fra bloggen)

Les flere saker hos Nordlys


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag