NA24.no

Kvinnemagasin støtter AUF

Foto: Cornelius Poppe (SCANPIX) (Cornelius Poppe)
«Det Nye» gir 154.000 kr til Utøya.

Etter terrorhandlingene i Oslo og på Utøya 22.07 ønsket «Det Nye» magasinet for unge kvinner å gjøre noe for å bidra konkret

- I likhet med mange andre kjente vi et sterkt behov for å bidra etter 22.juli. Egmont har lange tradisjoner knyttet til arbeid for barn og unge, og for oss var det et naturlig valg å støtte gjenoppbyggingen av Utøya. Det var ungdoms engasjement som var offer for terrorhandlingen der ute, sier redaktør Mari Midtstigen i en melding.

Derfor ble det besluttet at for hver butikksolgte utgave av «Det Nye» nr 12, som kom noen uker etter terroranslaget, skulle 10 kroner gå til en gave til Utøya. Dette salget er nå avsluttet, og resultatet ble en gave på 154.000 kroner.

- Vi er glade for at gaven til Utøya ble så stor som dette, sier Midtstigen i meldingen.

- For oss er det viktig å vise leserne at vi befinner oss i den samme virkeligheten som dem, og det er liten tvil om at de siste månedene vil prege vår generasjon for alltid.

AUF-leder Eskil Pedersen setter pris på støtten:

- Det er flott at alle vil bidra, men spesielt viktig er det at unge stiller opp, fordi Utøya er de unges øy. 22.juli-generasjonen er de som skal styre landet i framtida, og jeg er glad for at unge mennesker mobiliserer mot volden vi så den fredagen, sier Pedersen i meldingen.

Det Nye har ikke satt betingelser for hvordan pengene skal brukes på Utøya, men håper spesielt å kunne bidra til at unge jenter lærer seg å bruke stemmen sin og stå fram med sine meninger.

Eskil Pedersen forteller at behovet er stort for omfattende rehabilitering etter skytedramaet:

- Det må blant annet bygges nye bygg, og det skal reises et minnesmerke for dem vi har mistet. Pengene fra «Det Nye» er et bidrag til det som vi er utrolig takknemlige for.

- Vi gleder oss til å se unge engasjere seg på Utøya igjen. På den måten kan vi vise at terroristen ikke fikk siste stikk, sier Midtstigen i meldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere