*Nettavisen* Økonomi.

Lagde avis uten menn

Avisa Nordland serverte leserne sine en avis nesten fri for menn. Kun en sak hadde mannlige kilder.

08.03.07 12:03

Kvinnedagen er dagen da mediene får muligheten til å markere hvor dårlige de selv er i forhold til kvinnene, spesielt som kilder. For å markere det ekstra har Avisa Nordland (AN) tatt skrittet helt ut. En ren kvinneavis lå i postkassene til abonnentene i morges.

NA24 - din næringslivsavis

- Ja, det er jo klart at vi er enige om i Avisa Nordland at vi har for få kvinner på trykk. Journalister er vanedyr og bruker kildene sine om og om igjen, og det er jo ofte menn. Vi ble utfordret til å ha flere kvinnelige kilder og da var det en gjeng i redaksjonen som bestemte seg for at vi skal lage en ren kvinneavis, forteller ANs ansvarlige redaktør, Tone Jensen, til NA24 Propaganda.

NA24 Propaganda - landets største medienettsted

Entuiastiske menn
For AN er dagens avis spesielt viktig, for det beviser at også kvinnelige kilder er gode kilder.

- Vi planla og sendte beskjed i redaksjonen, det var stor oppslutning rundt dette – spesielt blant mannlige journalister. Det er et stunt, men det er også medisin, for vi har vist at det går godt an å bruke flere kvinnelige kilder. Så håper vi at vi kan vise leserne også at vi tar dette på alvor, sier Jensen og legger til:

- Når morgendagen kommer skal vi ha fokus på kvinner, men det blir ikke en ren kvinneavis i morgen.

Teller opp
Fokuset på kvinnelige kilder er noe AN gjør hver dag.

- Vi ser hver dag om kvinner er representert på førstesiden, og i seksjonen. Og dessverre, ofte er vi veldig mannsdominert.

- Men, er avisen helt ren for mannlige kilder da?

- Jo, vi har en sportssak som måtte med, men det er den eneste. Den har faktisk fått fire spalter – men det var fordi vi hadde konkurranse om nyheten, avslutter redaktøren i Bodø.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.