NA24.no

Laget eget spill til Xbox 360

Foto: Jan Erik Teigen (Fremover.no)
Sist oppdatert:
Onsdag skal de forsvare sitt egenproduserte spill som hovedoppgave.

Interessen for dataspill begynte hjemme på gutterommet, forteller de to studentene til Fremover.no.

Onsdag skal Sivert Olsen og Andreas Cruickshank forsvare sitt egenproduserte spill for plattformen Xbox 360.

Oppfylt drømmen

Sivert, fra Vangsvik på Senja, og Andreas, fra Finnsnes, har på mange måter oppfylt den store drømmen til alle spillegale gutter. Om kort tid avslutter de nemlig utdanningen sin ved Høgskolen i Narvik (HiN).

Hvis den blir godkjent, kan de to smykke seg med tittelen spillprogrammerer og -designer.

Første til Xbox 360

Onsdag er det klart for den «praktiske» eksamenen for to lett nervøse spillskapere. Da skal de presentere sitt eget «Hjem, kjære hjem» for en kritisk sensor.

Programmeringen og designet på eventyrspillet, som er beregnet på barn i alderen åtte år og oppover, har de to jobbet med hele dette semesteret. Men i forkant ligger to og et halvt år med krevende studier for å lære seg alt det tekniske som ligger bak det å lage og programmere dataspill.

Aha-opplevelse

- Vi har lært helt fra «skrætsj» hvordan et dataspill lages. Det har vært en aha-opplevelse å se hvor mange elementer det er bygget opp av, og vi har virkelig lært å verdsette de mange små detaljene i et slikt spill. Ting du ikke tenker på når du sitter og spiller, forteller Sivert Olsen og Andreas Cruickshank til Fremover.no.

Ikke kommersielt

Spillet fungerer det, og er så enkelt og funksjonelt at det ganske sikkert ville slått godt an blant spilleglade smårollinger. Men det betyr ikke at Olsen og Cruickshank kan imøtese store inntekter fra salg.

Skulle de det måtte en stor og kommersiell aktør ha ønsket å kjøpe spillet fra dem.

- Og det ville kreve mye markedsarbeid fra oss, noe vi ikke prioriterer de nærmeste årene. Nå blir det mer utdanning. Selv skal jeg de neste to årene ta masterstudiet innenfor det samme feltet her på høgskolen, forteller Andreas Cruickshank.

Les flere nyheter fra Ofoten og Indre Sør-Troms på Fremover.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere