*Nettavisen* Økonomi.

Lagre spill på Nintendo 3DS?

Foto: (Getty Images)

Ny funksjon på 3DS Nintendo har «glemt» å informere om.

18.06.10 19:14

Den japanske finansavisen Nikkei skriver at den nye, håndholdte spillkonsollen Nintendo 3DS vil få en etterlengtet funksjon: Muligheten til å lagre spill på maskinen.

Det skriver nettsiden Andriasang.com, som overvåker spillnyheter fra Japan.

Spillene til DS kommer på ganske små brikker, og det er ikke fritt for at både en og to forsvinner for godt i støvsugeren eller mellom seteputene hos naboen i løpet av året. DS-spillene kan være ganske kostbare, og det er surt å måtte kjøpe det samme spillet to ganger. Da er muligheten til å lagre et spill på konsollens harddisk en velkommen funksjon.

HTML EMBED

Nintendo har ikke offisielt annonsert denne funksjonen, men ifølge Nikkei vil det være mulig å installere flere spill, og du kan skifte mellom de forskjellige spillene fra 3DS-ens meny.

Nyheten reiser imidlertid en del spørsmål, som hva slags kopibeskyttelse Nintendo går for og om spillene vil laste raskere fra harddisk? Mer spennende er imidlertid hvor mye minne 3DS vil få? Vil konsollen kansje komme med flere minnekonfigurasjoner til forskjellig pris?

Bergsala AS, Nintendos distributør i Norge, ønsker ikke å kommentere informasjonen fra Nikkei, men forventer at Nintendo vil avduke mer informasjon om 3DS i løpet av kort tid.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.