Langer ut mot Aftenposten-redaktør

Dagbladet gjorde en flott innsats ved å avsløre den falske agenten, mener Haakon B. Schrøder.

(NA24-Leserinnlegg): Stakkarslige Stanghelle

Harald Stanghelle har gått på en reall smell. Han er lurt opp i stry av den falske agenten David Weiss, og fremfor å legge seg paddeflat velger han å innlede sitt forsvar i Aftenposten med et solid ballespark til VG-kommentator Olav Versto.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Som PR-mann og avisleser reagerte jeg sterkt på at ikke også Stanghelle kunne vise storhet og bare erkjenne at han var blitt grundig lurt av herr Weiss. Nå forsvarer Stanghelle det hele med journalistikkens grunnprinsipper (?) - «jeg var i tvil» og bruker anledningen til å raljere over mulige gamle synder hos Versto.

- Ned i søla
At Stanghelle, som en dreven avismann, henger seg opp i hvor mye plass VG bruker på kommentaren der Olav Versto svinger en kritikk pisk over ham, trekker bare Stanghelle enda lenger ned i søla. Det siste Stanghelle burde legge seg opp i er prioriteringene VG gjør hva gjelder mengde trykksverte og spaltemeter.

Dagbladet gjorde en flott innsats ved å avsløre den falske agenten.

Alle kan bli lurt
Avsløringen var en innertier og den eneste personen som gjemte seg bak tvilen heter Harald Stanghelle - mannen som lot seg lure. Alle kan bli lurt. Stanghelle valgte å tvære ut saken med sin såkalte prinsipielle tvil, og han får håpe at de meningsløse og stakkarslige sitatene han først brukte aldri mer blir trukket fram.

Meld deg på NA24 Propagandas nyhetsbrev

Interessant er det også å registrere at kommentaren til Stanghelle innledes med plassdisponeringen hos VG. Stanghelle har alltid vært en høyreist og stor avismann. Han burde spart seg sleivsparket mot VG og Versto, og heller bare unnskyldt at han tok feil. Ingen kan forsvare seg mot lureri satt i system.

Ingen kan forsvare seg mot lureri satt i system.

I stedet for en unnskyldning velger Stanghelle angrep og nesten gjemmer unna unnskyldningen. I den grad det skulle tjene som fokusflytting, er det en dårlig strategi. Og hva er egentlig budskapet, Stanghelle... Kanskje på tide å komme seg videre i livet og fokusere på noe annet enn de mystiske og hemmelige tjenestene som du alltid har gjort såååååå spennende.

Når alt kommer til alt, er de kanskje ikke så spennende likevel.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

Haakon B. Schrøder
Medierådgiver, Playground

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.