NA24.no

Lavere omsetning for Gyldendal

Men underskuddet går også ned.

De store forlagene drar inn den største delen av inntektene på høsten, og Gyldendal er intet unntak. Gyldendal ASA hadde i andre kvartal et driftsunderskudd EBITDA på 10,5 millioner kroner, som er en forbedring på 13,6 millioner sammenlignet med samme kvartal i fjor. Omsetningen for kvartalet havnet på 304 millioner kroner, 10 millioner ned fra andre kvartal i fjor.

I første halvår omsatte Gyldendal for 660 millioner kroner og fikk et driftsresultat på minus 27,9 millioner kroner. Det var en forbedring på 20 millioner kroner i forhold til fjoråret.

På tross av underskudd i første halvår i fjor oppnådde Gyldendal ASA et driftsresultat på 68 millioner kroner da året ble gjort opp. Omsetningen i andre halvår svarer normalt for to tredjedeler av omsetningen i selskapet.

Selskapet skriver i resultatmeldingen at nedgangen i omsetning i første halvår skyldes utviklingen i De norske bokklubbene og ARK Direkte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere