Lege-kjendiser i retten

Profilerte psykiatere vitner i ankesaken til Rune Brynhildsen.

23.05.08 11:14

Psykiaterne Finn Skårderud og Lars Weisæth skal vitne når innsidedømte Rune Brynhildsen møter for lagmannsretten i juni, skriver Dagens Næringsliv.

Skyldsspørsmålet er avgjort for den tidligere P4-sjefen og PR-rådgiveren, men Brynhildsen har anket straffeutmålingen. - Det er riktig å si at Brynhildsen har hatt kontakt med Finn Skårderud. Vi har bedt Lars Weisæth å se nærmere på mediedekningen i denne saken og hva slags virkninger den kan ha, sier Brynhildsens forsvarer, Knut Smedsrud, til DN.

Brynhildsen ble i tingretten dømt til ti måneders fengsel for å ha lekket innsideinformasjon. Nå håper han på å oppnå lavere fengselstraff gjennom ankesaken i lagmannsretten. I Norge er det liten - eller ingen - rettspraksis for å gi strafferabatt på grunn av mediebelastning.

- Poenget er at denne saken er helt unik. I forhold til tidligere saker der dette har vært et tema, snakker vi om en helt annen mediehverdag, der internett i tillegg sørger for at omtalen vil ligge tilgjengelig til evig tid, hevder Smedsrud overfor DN.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.