NA24.no

Legger Løkkeberg-film på nett

Sist oppdatert:
NRK.no sender Vibeke Løkkebergs «Gazas tårer».

Filmen inneholder unike bilder tatt av befolkningen i Gaza selv.

Vibeke Løkkeberg har i samarbeid med Gazas befolkning lykkes i å dokumentere de dramatiske hendelser som inntraff og den desperasjon og maktesløshet som overgrepene resulterte i. For første gang blir vi vitne til handlinger vi tidligere bare har kunnet forestille oss - og som så ofte før, overgår virkeligheten det meste av våre forestillingsevner. Det er en vond film å se, men den må sees.

- Opprøret i Egypt har gitt meg ny giv, og det har inspirert meg til å ta ibruk den «femte statsmakt», internett. Derfor er jeg svært taknemlig ovefor NRK.no som har åpnet for å la hele verden få se filmen online og håper at publikum tar imot den stafettpinnen filmen er ment å være. Filmen er igjen svært aktuell både i forhold til situasjonen i Libya og de nye angrepene på Gaza», sier Vibeke Løkkeberg.

Den har vunnet flere priser, blant dem publikumsprisen både i Thessaloniki og i Göteborg, juryens ærespris i filmefestivalen i Abu Dhabi og Golden Award på Gaza Film Festival.«Gazas tårer», skildrer sivilbefolkningen i Gaza under krigen mot Israel i 2008 og 2009, og er en sterk kinoopplevelse som dokumenterer Israels angrep gjennom tre barns fortellinger. Gjennom barna får vi innsyn i krigens konsekvenser for dem og deres familier.

Aftenposten nominerte den til årets kultur begivenhet og Natt og Dag til Årets Film.

Filmen skal nå videre ut på turné og i løpet av noen korte uker går turen til en Human Rights festival i Washington i regi av Amnesty, før den skal vises under Al-Jazeeras filmfestival i slutten av april.

Filmen streames direkte fra kl.21.00 den 24. mars og frem til kl.07.00 den 25. mars. I tillegg kan du se filmen på NRK2 den 24. mars kl.22.30.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere